Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το ερχόμενο καλοκαίρι, με τις Αρχές της Γαλλίας να προγραμματίζουν από τώρα το πλάνο ασφαλείας για την τελετή έναρξης που προβλέπει το «κλείσιμο» του ποταμού Σηκουάνα.

Πιο συγκεκριμένα, η τελετή έναρξης που είναι προγραμματισμένη για τις 26 Ιουλίου 2024 θα είνι η πρώτη στην ιστορία των Αγώνων που θα γίνει έξω από στάδιο, με τον διάσημο ποταμό να την φιλοξενεί.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν πρόβες και να υπάρχει μεγάλη ασφάλεια, κάτι για το οποίο θα φροντίσει η γαλλική Αστυνομία η οποία για λόγους ασφαλείας θα χρειαστεί να αποκλείσει μεγάλο μέρος του Σηκουάνα. Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται ότι οι αρχές συζητούν με τους διάφορους κλάδους προκειμένου να βρουν λύσεις για τη συνέχιση των δραστηριοτήτων τους.

Οι διοργανωτές έχουν γνωστοποιήσει ότι θα κατασκευαστούν κερκίδες που θα μπορέσουν να φιλοξενήσουν περίπου 100.000 θεατές στις κάτω αποβάθρες του Σηκουάνα, με πολλές πηγές να προβλέπουν περίπου 400.000 άτομα τα οποία θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης. Αυτό σημαίνει ότι κάθε σημείο που… βλέπει στον ποταμό θα είναι γεμάτο απο φιλάθλους.

Σημειώνεται ότι η υπουργός αθλητισμού της Γαλλίας, Αμελί Ουεντά-Καστερά διαβεβαίωσε στις 26 Οκτωβρίου το BFM TV ότι οι «απαντήσεις» στο θέμα των θεατών που θα βρεθούν στις ψηλές αποβάθρες του Σηκουάνα θα πρέπει να δοθούν τον Νοέμβριο.