«Οι Βρετανοί εργάζονται υπέρ μας για τα Eurofighter»

Για τις όλο και πιο στενές σχέσεις της Τουρκίας με τη Βρετανία πανηγυρίζουν τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, στη σκιά του «διπλωματικού φάουλ» του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ στον Έλληνα ομόλογό του Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Μεγάλη Βρετανία και Τουρκία έχουν φιλία, προσέγγιση, κινούνται μαζί σε πολλά. Οι Βρετανοί σε πολλά ζητήματα στηρίζουν την Τουρκία, έτσι κάνουν και με τα Eurofighters» σημειώνεται.

«Η Βρετανία ίσως παραχωρήσει φρεγάτες Type 23 στην Τουρκία» τονίζεται ακόμα στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

«Τα τελευταία χρόνια μεταξύ της Τουρκίας και της Μεγάλης Βρετανίας υπάρχει  μια προσέγγιση, μια φιλία. Επίσης στη διεθνή σκηνή κινούνται μαζί. Κι αυτή η προσέγγιση φαίνεται πως θα φέρει αποτελέσματα στο ζήτημα των Eurofighter. Μήπως μπορεί να εμποδιστεί η τρικλοποδιά που πάει να μας βάλει η Γερμανία; Η Μεγάλη Βρετανία και η Ισπανία οι οποίες είναι μέσα στην κοινοπραξία των Eurofighter λένε ᾽᾽ναι να δώσουμε τα μαχητικά Eurofighter στην Τουρκία᾽. Πως θα πείσουν τους Γερμανούς. Οι Άγγλοι λένε ᾽´πρώτα ας συμφωνήσουμε μεταξύ μας᾽᾽ και δήλωσαν ᾽᾽αφήστε το πάνω μας  το θέμα για να πείσουμε τους Γερμανούς᾽᾽ Υπάρχουν εξελίξεις τις τελευταίες ώρες. Οι Άγγλοι τα τελευταία χρόνια  σε πολλά ζητήματα  στηρίζουν  στην Τουρκία Έτσι και στο ζήτημα των αεροσκαφών οι Βρετανοί εργάζονται υπέρ μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής του SOZCU TV Εκρέμ Ατσικέλ.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ