Οι πρώτοι 45 από τους 105 κατηγορούμενους για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια τον περασμένο Αύγουστο, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσούρη, πέρασαν σήμερα, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, την πύλη των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Οι κατηγορούμενοι, στην πλειονότητά τους Κροάτες οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οδηγήθηκαν εκ νέου στα δικαστήρια σήμερα καθώς έχουν κληθεί σε συμπληρωματικές απολογίες από τους αρμόδιους ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση.

Αύριο Τρίτη αναμένεται να απολογηθούν στους ανακριτές ακόμα 40 κατηγορούμενοι, ενώ την Τετάρτη οι τελευταίοι 20.

Από τις δικαστικές αρχές σε βάρος των κατηγορουμένων έχει ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη για το αδίκημα της συμπλοκής με θανατηφόρο αποτέλεσμα, ενώ έχουν προσωποποιηθεί επί μέρους πράξεις που αφορούν το αδίκημα της φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Οι κατηγορούμενοι έδωσαν συμπληρωματικές εξηγήσεις για τα συγκεκριμένα αδικήματα και, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των σημερινών συμπληρωματικών τους απολογιών φέρονται να επέμειναν στα όσα έχουν υποστηρίξει στις κύριες απολογίες τους, οι οποίες δόθηκαν τον περασμένο Αύγουστο.

Στη συνέχεια και, αφού η διαδικασία των απολογιών τους ολοκληρώθηκε, οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν πίσω στις φυλακές όπου βρίσκονται υπό καθεστώς προσωρινής κράτησης. Να σημειωθεί πως η πλειονότητα των κατηγορουμένων έχει υποβάλει αιτήσεις αποφυλάκισης, οι οποίες θα εξεταστούν το αμέσως προσεχές διάστημα.