«Κόλαφος» για τον πατέρα της 6χρονης Αμέλια, η οποία τον Αύγουστο του 2022 έχασε τη ζωή της όταν πνίγηκε στην περιοχή του Καλαμακίου Κορινθίας, είναι η εισαγγελική πρόταση.

Ο πατέρας της ο οποίος βρισκόταν μαζί της, οδηγήθηκε στον ανακριτή όπου του άσκησε δίωξη για θανατηφόρα έκθεσε ανηλίκου σε κίνδυνο. Δεκαέξι μήνες μετά όμως, η εισαγγελική πρόταση αναφέρει να αλλάξει η αρχική κατηγορία για τον πατέρα και να δικαστεί για «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως δια παραλείψεως τελούμενη».

Η εφημερίδα Πατρίς αποκαλύπτει την πρόταση του εισαγγελέα που αναφέρει ότι ο πατέρας εξέθεσε την κόρη του «αφήνοντας την αβοήθητη. Της έδωσε να κολυμπήσει με εκείνον να είναι στο πλάι της παρά το γεγονός ότι γνώριζε ότι ο ίδιος είχε πρόβλημα υγείας που του αναιρούσε τη δυνατότητα για ασφαλή κολύμβηση. Επιπλέον το κοριτσάκι δεν φορούσε αμγιό ενώ είχε στα ποδαράκια του και τα παπούτσια που φορούσε. Σκοπός ήταν να πλησιάσουν μία βάρκα. Κατά την προσέγγιση της θαλάσσιας λέμβου και την προσπάθεια επιβιβάσεως της ανήλικης κόρης του σε αυτήν, γλίστρησε το σωσίβιο, που η ανήλικη φορούσε, λόγω μη ορθής εφαρμογής αυτού και η ανήλικη βούλιαξε στον βυθό στο ως άνω σημείο, ο κατηγορούμενος παρέλειψε να την βοηθήσει και να βουτήξει στην θάλασσα, προκειμένου να την επαναφέρει στην επιφάνεια. Ότι ταύτα έπραξε μολονότι γνώριζε ότι τα ως άνω αναφερόμενα δεδομένα (προσωπικό του ιατρικό πρόβλημα, μπάνιο σε μη οργανωμένη παραλία, με μεγάλο βάθος πυθμένα, καιρικές συνθήκες μη συμβατές για ασφαλή κολύβηση, πρόσφατη λήψη γεύματος, άγνοια κολυμβήσεως της ανήλικης σε συνδυασμό με κακή εφαρμογή ακατάλληλου σωσιβίου και έλλειψη κολυμβητικού ιματισμού) μπορούσαν να προκαλέσουν κίνδυνο ζωής για την ως άνω ανήλικη κόρη του. Ότι περαιτέρω, μετά την βύθιση της ανήλικης κόρης του στο ανωτέρω σημείο, απομακρύνθηκε από εκεί και απουσίασε για αρκετή ώρα. Εν τέλει, η ανήλικη ανασύρθηκε από τρίτο πρόσωπο, νεκρή διά πνιγμού».

Η μικρούλα δεν ήξερε να κολυμπά σύμφωνα με την κατάθεση της μητέρας της. Ο πατέρας ισχυρίστηκε από την πλευρά του ότι η μικρούλα επέμενε να κολυμπήσει και κατάφερε να τον πείσει. Μπήκε στη θάλασσα με τα ρούχα και τα παπούτσια της για να μην πατήσει αχινούς ενώ εκείνος ήταν δίπλα της. Τίποτα δεν προμήμυε το κακό μέχρι τη στιγμή που φθάνουν στη βάρκα με το κοριτσάκι να προσπαθεί να ανέβει σε αυτή.  Το κοριτσάκι βρέθηκε τυχαία από έναν άντρα που είχε πάει για ψαροντούφεκο.