Έρχονται δυο μέρες “φωτιά” για την ΕΛ.ΑΣ με δρακόντια μέτρα και αυτό γιατί την Τετάρτη είναι η επέτειος της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, θα υπάρξει ισχυρός αριθμός αστυνομικών στους δρόμους της Αθήνας, ενώ εξίσου αυστηρά θα είναι τα αστυνομικά μέτρα και την επόμενη ημέρα, με την άφιξη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, για την επέτειο Γρηγορόπουλου αναμένεται να είναι σε επιφυλακή 4.000 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες, ενώ την ίδια στιγμή ελικόπτερα και drones θα δίνουν εικόνα για την κατάσταση στην Αθήνα ώστε να κατευθύνουν τις κινήσεις των επίγειων δυνάμεων.

Διμοιρίες ΜΑΤ από την επαρχία θα ενισχύσουν το έργο της ΕΛ.ΑΣ, ενώ θα υπάρχουν φραγμοί σε δρόμους και θα διεξαχθούν περιπολίες, οι οποίες θα καθορίζονται ανάλογα με τις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιούνται. Ιδιαίτερα αυξημένα θα είναι τα μέτρα στην περιοχή των Εξαρχείων.

Προέλεγχοι και ελεύθεροι σκοπευτές κατά την επίσκεψη Ερντογάν
Την επόμενη ημέρα, εν όψει της επίσκεψης Ερντογάν, θα είναι επί ποδός 3.000 αστυνομικοί, επίσης από όλες τις υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας. Στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ θα δίνονται εικόνες σε πραγματικό χρόνο από ελικόπτερο και drones, ενώ προέλεγχοι θα πραγματοποιούνται στην περιοχή γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Φυσικά, λόγω της αυτοκινητοπομπής του προέδρου της Τουρκίας, θα υπάρχουν και ανάλογες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Επίσης, η ΕΛ.ΑΣ θα έχει διασκορπισμένους ελεύθερους σκοπευτές, ενώ συμμετοχή στον σχεδιασμό θα έχουν και οι ειδικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, με την αντιτρομοκρατική.

Ιδιαίτερα αυξημένα θα είναι τα μέτρα σε πιθανούς «στόχους» τουρκικού ενδιαφέροντος.