Τους στόχους και τις προτεραιότητές της για τη νέα δημοτική περίοδο ανέπτυξε, μιλώντας στο «Π», η νεοεκλεγείσα δήμαρχος Ιλίου Ανδριάνα Αλεβίζου-Κουκουβίνου.

Η νέα δήμαρχος, επίσης,αναφέρθηκε στο πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα, τονίζοντας πως «υπήρξε μια αδήριτη ανάγκη για οριστική αλλαγή εποχής στον δήμο μας».

Ποια είναι η«ανάγνωσή» σας για το εκλογικό αποτέλεσμα του Οκτωβρίου;

Υπήρξε μια αδήριτη ανάγκη για οριστική αλλαγή εποχής στον δήμο μας. Ήταν κάτι που η πόλη συζητούσε από τη μια άκρη έως την άλλη. Εμείς αυτό αφουγκραστήκαμε πριν από περίπου έναν χρόνο και πήραμε μια σημαντική απόφαση, να κοιτάξουμε μπροστά, χωρίς εμμονές, χωρίς στεγανά αλλά και με φρέσκια ματιά. Το Ίλιον χρειαζόταν μια νέα αρχή. Αυτό ακουγόταν παντού.

Ποια ήταν τα πλεονεκτήματα του δικού σας συνδυασμού έναντι των υπολοίπων;

Όπως σας ανέφερα, υπήρξε μια ανάγκη αλλαγής. Όμως εξαρχής το κρίσιμο στοίχημα για εμάς ήταν να θέσουμε ένα αυτοδιοικητικό περιεχόμενο σε αυτή την αλλαγή. Αρχικά το πράξαμε αυτό με έναν συνδυασμό για τον οποίο είμαι υπερήφανη και τον οποίο νιώθω πλέον ως οικογένεια.Νέα πρόσωπα, άφθαρτα, προερχόμενα από την κοινωνία, με νέεςιδέες, αλλά και πρόσωπα με σημαντική εμπειρία που διατηρούν άσβεστο το πάθος για ανιδιοτελή προσφορά στην πόλη και στην τοπική μας κοινωνία. Καταφέραμε όμως να παρουσιάσουμε στους δημότες ένα πρόγραμμα για την επόμενη μέρα, το οποίο για εμάς είναι ένα συμβόλαιο τιμής που δεσμευόμαστε να υλοποιήσουμε.

Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Δήμος Ιλίου και ποιες είναι οι πρώτες κινήσεις σας, όταν αναλάβετε τη διοίκησή του, στις αρχές της νέας χρονιάς;

Το Ίλιον περιέπεσε σε μια φάση στασιμότητας τα τελευταία χρόνια. Αυτό τον φαύλο κύκλο της στασιμότητας έχουμε χρέος και στόχο να σπάσουμε. Με σύγχρονη ματιά, αξιοποιώντας όλα τα εργαλεία χρηματοδοτήσεων, θέλουμε να στηρίξουμε την αγορά, να γίνει το Ίλιον ξανά σημείο αναφοράς στην Αττική. Στις προτεραιότητές μας είναι επίσης η σχολική στέγη, η στήριξη της οικογένειας και των ευάλωτων ομάδων.Επιπλέον, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός θα είναι τομείς στους οποίους θα επικεντρωθούμε, με ανάπτυξη νέων δράσεων και υποδομών.

Πώς θεωρείτε ότι με τη δική σας διοίκηση θα βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών του Δήμου Ιλίου;

Απόλυτη προτεραιότητα είναι, φυσικά, η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Δεν ξεχνάμε ότι η πόλη πρέπει να είναι καθαρή και φωτεινή. Τα αυτονόητα πρέπει να τηρούνται από μια δημοτική αρχή που σέβεται τον εαυτό της και τους δημότες.Θα ενισχύσουμε τον τομέα της καθαριότητας και του πρασίνου,ενώ πρέπει να αντιμετωπίζουμε και το θέμα του κυκλοφοριακού σε συγκεκριμένους άξονες. Και βέβαια, μέλημά μας είναι η  εξυπηρέτηση του δημότη, ένας απόλυτα ψηφιακός δήμος, που θα επιλύει προβλήματα σε πραγματικό χρόνο.

Πώς θέλετε να είναι ο Δήμος Ιλίου στο τέλος της νέας θητείας; 

Ένας σύγχρονος και ανθρώπινος δήμος που θα απολαμβάνεις να ζεις και να δημιουργείς, όχι απλά να κατοικείς. Μια πόλη που θα στηρίζει την οικογένεια, τη νέα γενιά, την τρίτη ηλικία. Ένας δήμος αλληλεγγύης, που δεν θα αφήνει μόνο του κανέναν δημότη. Ένας δήμος που θα πρωτοπορεί και θα είναι αποκούμπι, στήριγμα στην κοινωνία. Παράλληλα με εξωστρέφεια, που θέλουμε να χαρακτηρίζει κάθε μας ενέργεια και απόφαση, να καταστήσουμε το Ίλιον έναν τόπο που θα προσελκύει επισκεψιμότητα απ’ όλη την Αττική.

 

Συνέντευξη στον Γιώργο Λαιμό

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο