Η νοσηλεύτρια που έδωσε το μπουκάλι στην ηλικιωμένη που ζήτησε νερό για να πάρει τα χάπια της, το οποίο όμως τελικά περιείχε καθαριστικό υγρό, με αποτέλεσμα η άτυχη γυναίκα να χάσει τη ζωή της, μίλησε στο Mega.

«Μου ζήτησε νερό. Σε εκείνη την κυρία έχουμε συγκεκριμένα μπουκαλάκια, όπως αυτά που έχουμε πει. Άνοιξα το ντουλάπι που έχουμε τα μπουκαλάκια και τα μεγάλα νερά για τους υπόλοιπους ανθρώπους. Μηχανικά της το έδωσα κανονικά όπως κάθε μέρα, χωρίς να υποψιαστώ τίποτα. Οι κανόνες είναι πολύ αυστηροί και ξεκάθαροι, δεν μπορείς να υποψιαστείς κάτι τέτοιο κι έτσι έγινε το κακό. Πώς μπήκε αυτό το μπουκαλάκι εκεί μέσα που έχουμε μόνο νερά, δεν ξέρω», ανέφερε η νοσηλεύτρια.

Στο γιατί δεν έδωσε στην 92χρονη ένα μπουκαλάκι νερό που να είναι σφραγισμένο απάντησε: «Ήταν το πρώτο που έπιασα και φαντάστηκα ότι μπορεί να της είχαν δώσει άλλες νοσηλεύτριες πριν από λίγο νερό. Δεν φαντάστικα ότι αυτό το νερό μπορεί να είχε κάτι άλλο μέσα από τη στιγμή που εκεί μέσα βάζουμε μόνο νερά. Τα συγκεκριμένα μπουκαλάκια τα είχαμε για εκείνη τη γυναίκα. Ήπιε αρκετές φορές».

Η ίδια ξεκαθάρισε ότι πρόσβαση στα καθαριστικά έχουν μόνο οι καθαρίστριες, καθώς φυλάσσονται στο υπόγειο του οίκου ευγηρίας κλειδωμένα.

Για τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν εντός του γηροκομείου ανέφερε η νοσηλεύτρια: «Υπάρχουν κάμερες κι έχω ενημερωθεί ότι θα τις ψάξουν. Θέλω να πω στην οικογένεια συλλυπητήρια για τον πόνο αυτό που τους προκάλεσα».