Έξω από την Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης (πρώην ΜΑΤ) στου Ζωγράφου και στη συνέχεια στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην Κατεχάκη διαμαρτυρήθηκαν περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί , εκφράζοντας έντονη δυσαρέσκεια και έχοντας ως κεντρική απαίτηση την αποχώρησή τους από τα μέτρα ασφαλείας στα γήπεδα.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή, λόγω του αστυνομικού που τραυματίστηκε πολύ σοβαρά εν ώρα υπηρεσίας έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», στου Ρέντη.

Στη συνέχεια, ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Εκεί, κατέβηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, για να συνομιλήσει μαζί τους, αλλά και ο υφυπουργός Κώστας Κατσαφάδος.

Κυρίαρχο αίτημα των αστυνομικών ήταν να απεμπλακούν από τα γήπεδα, γιατί, όπως λένε, δεν μπορούν να προστατεύουν ιδιωτικά συμφέροντα.

Τα συνθήματα που φώναζαν, ήταν:

«Γιώργο, γερά, και σύντομα κοντά»
«Γιώργο κρατήσου, θα είμαστε μαζί σου»
«Δεν είμαστε 100, δεν είμαστε 200, είμαστε χιλιάδες και έρχονται άλλοι τόσοι»
«Τέρμα η κοροϊδία, έξω από τα γήπεδα η Αστυνομία»
«Ποτέ ποτέ δεν χάνουμε ελπίδα, δεν είναι η ζωή μας μια φωτοβολίδα»

Οι αστυνομικοί σε σχετικές τους δηλώσεις τόνισαν ότι τα μέτρα τα οποία εξαγγέλθηκαν σήμερα για την οπαδική βία τα θεωρούν ημίμετρα και είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις προκειμένου να απεμπλακούν οι αστυνομικοί από τους αγωνιστικούς χώρους και να μην πηγαίνουν τις Κυριακές στα γήπεδα.

Αντίστοιχες διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν σήμερα (11/12/2023) σε πολλές πόλεις της χώρας.

Στο Ρέθυμνο η παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε μπροστά στην Αστυνομική διεύθυνση στην Πλατεία Του κτιρίου της αντιπεριφέρειας, στοχεύοντας στην ενημέρωση της κοινωνίας για τις συνθήκες που εργάζονται, υποστηρίζοντας παράλληλα της θέση της ΠΟΑΣΥ ότι πρέπει: «…να δώσουμε όλοι μαζί, με συναδελφικότητα και αλληλεγγύη, ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση διεκδικώντας τα αυτονόητα». Τόσο οι εν ενεργεία όσο και συνάδελφοι τους συνταξιούχοι αστυνομικοί κάνουν λόγο για «Ποτήρι που ξεχείλισε» επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι: «Στην θέση του Γιώργου θα μπορούσε να ήταν ο καθένας μας. Ο Γιώργος δεν είναι μόνος του. Καμία ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές και φαινόμενα». Εκφράζουν μάλιστα το ερώτημα αν αντιλαμβάνονται οι αρμόδιοι πως το επάγγελμα τους είναι επικίνδυνο, ζητώντας άμεσα, χθες όπως χαρακτηριστικά λένε, τη λήψη μέτρων και αποφάσεων.