Τα μετεκλογικά «χαρτιά» του και τον σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα άνοιξε, μιλώντας στο «Π», ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού Χαράλαμπος Μπονάτσος. Επίσης, ο κ. Μπονάτσος αναφέρθηκε στο εκλογικό αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος.

Ποια είναι η δική σας ανάγνωση για το εκλογικό αποτέλεσμα του Οκτωβρίου στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού;

Οι εκλογές της 15ης Οκτωβρίου έδειξαν καθαρά ότι οι δημότες δεν ήταν ευχαριστημένοι από την απερχόμενη δημοτική αρχή. Παρά τις προσπάθειες χειραγώγησης ψήφου, που έγιναν από πολλές πλευρές, οι δημότες του Ψυχικού, της Φιλοθέης και του Νέου Ψυχικού αποφάσισαν ότι προτεραιότητα για αυτούς είναι η καθημερινότητα και η ποιότητά της.Κυρίως αυτό που θέλουν είναι τα λόγια σου να συμβαδίζουν με τα ανάλογα έργα. Θεωρώ ότι δικαιώθηκα που αποχώρησα από αυτήν την παράταξη. Ο ψηφοφόρος μάς έχει δώσει σαφές μήνυμα αλλαγής και προόδου. Ζητάει καθαριότητα, ασφάλεια, μια φωτεινή και σύγχρονη πόλη. Κυρίως όμως να ακούγεται ο λόγος του, η άποψή του, το πρόβλημά του.

Ποια ήταν τα πλεονεκτήματα του συνδυασμού σας έναντι των υπολοίπων;

Στον δικό μας συνδυασμό κυριαρχούν η ισότητα σε όλα τα μέλη και η συμμετοχή. Αυτό πιστεύω ότι είναι το δικό μας πλεονέκτημα. Δεν υπάρχουν για μένα καλοί και μέτριοι, έμπειροι και άπειροι. Πιστεύω ότι όλοι έχουν να δώσουν στην υλοποίηση του προγράμματός μας και όλοι θα έχουν ρόλο.

Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού και ποιες είναι οι πρώτες κινήσεις σας, όταν αναλάβετε τη διοίκησή του στις αρχές της νέας χρονιάς;

Τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι τα σπασμένα πεζοδρόμια, οι λακκούβες στους δρόμους, η έλλειψη φωτισμού, η μείωση του πρασίνου. Και το πιο σημαντικό, η προσβασιμότητα σε ΑμεΑ τόσο στην κυκλοφορία όσο και στα δημοτικά κτίρια. Είμαστε, αν όχι ο τελευταίος, από τους τελευταίους δήμους που δεν έχουμε φροντίσει για αυτούς τους ανθρώπους. Αυτά είναι τα γενικά. Και οφείλουμε να τα κοιτάξουμε και να τα εντάξουμε άμεσα σε χρηματοδοτικά προγράμματα, αλλά και σε τεχνικό πρόγραμμα.

Υπάρχουν ελλείψεις σε βασικές υποδομές στον δήμο; Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμά σας σχετικά με τις υποδομές;

Μπορεί να σας φανεί περίεργο, αλλά υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις. Ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού δεν έχει θέατρο, δεν έχει κλειστό γήπεδο μπάσκετ, δεν έχει γήπεδο ποδοσφαίρου, δεν έχει χώρους να στεγάσει σωστά τις υπηρεσίες του. Το μοναδικό κολυμβητήριο που υπάρχει στο Νέο Ψυχικό, το έκλεισε το Υγειονομικό. Ο μηχανολογικός και ηλεκτρολογικός του δε εξοπλισμός πνέει τα λοίσθια, για να μη σας πω ότι είναι πια τελειωμένος.

Το Κυριακίδειο Αθλητικό Κέντρο στη Φιλοθέη έχει αφεθεί στη μοίρα του με κακοσυντηρήσεις και ψιλοβαψίματα. Ενώ λοιπόν πρόκειται για έναν δήμο που διαθέτει εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό σε πολιτισμό και αθλητισμό, δεν υπάρχουν οι υποδομές. Και παρ’ όλα αυτά σκεφτείτε ότι, κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες, αυτός ο δήμος έχει πρωταθλητές και παράγει πολιτισμό.

Πώς θέλετε να είναι ο δήμος στο τέλος της επόμενης θητείας;

Καθαρός, πράσινος, φωτεινός. Με σεβασμό και προτεραιότητα στους πεζούς, με έμφαση στην κίνηση με ποδήλατα, με παρεμβάσεις ώστε να λυθεί το θέμα του παρκαρίσματος και του κυκλοφοριακού, με σχολικά συγκροτήματα ενεργειακά πράσινα, με μειωμένα σκουπίδια, με στόλο καθαριότητας σύγχρονο και ασφαλή για τους εργαζομένους μας.

Θέλουμε να έχουμε δημιουργήσει,όπως είπαμε και στο πρόγραμμά μας, δύο δημοτικά φυτώρια, δύο πάρκα σκύλων, ενεργειακά και προσβάσιμα κτίρια. Ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού και Νέου Ψυχικού αξίζει το καλύτερο και η ομάδα του«Συμμετέχω» είναι η μόνη ομάδα που μπορεί να το πετύχει.Σήμερα η ομάδα αριθμεί 74 μέλη, καθώς τα είκοσι μέλη από τον τρίτο σε εκλογή συνδυασμό,που μας υποστήριξαν τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, προσχώρησαν στο «Συμμετέχω».Όλοι εμείς λοιπόν, οι 74 και εγώ,θα εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας και στα παιδιά μας τον δήμο που αξίζουν.

Αυτός είναι ο στόχος, είμαστε μια ομάδα δυνατή, με όρεξη, κέφι και κοινό όραμα, και θα τον πετύχουμε.

 

Συνέντευξη στον Γιώργο Λαιμό

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο