Σε συνέχεια των ενημερωτικών του επαφών με τους δημάρχους του Λεκανοπεδίου, ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς συναντήθηκε με τους δημάρχους του Βόρειου Τομέα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Ιεραρχούμε προτεραιότητες ανά Δήμο και τις εντάσσουμε σε άξονες υπερτοπικής στρατηγικής». Και πρόσθεσε: «Η νέα Περιφερειακή αρχή έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό τη σκληρή προετοιμασία σε συνεργασία με την κυβέρνηση για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και να θεσμοθετηθούν διαδικασίες με σκοπό να λυθούν οι παθογένειες του παρελθόντος στα θέματα καθυστερήσεων υλοποίησης των έργων. Έχουμε εντοπίσει τα προβλήματα του κάθε Δήμου ξεχωριστά, με αποτέλεσμα να έχουμε τη δυνατότητα να κατηγοριοποιήσουμε προβλήματα και συνθήκες, βλέποντας παράλληλα και τη μεγάλη εικόνα. Η μητροπολιτική διαχείριση είναι επιτακτική ανάγκη. Η μεγάλη πρόκληση σε αυτή την προσπάθεια είναι τα εκατοντάδες ενταγμένα έργα δεκαετίας που καθυστερούν στην υλοποίησή τους, τα οποία όμως δεν έχουν τις αντίστοιχες μελέτες ωρίμανσης, ενώ παράλληλα δεσμεύουν σημαντικά χρηματικά ποσά».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς επεσήμανε επίσης πως η διαχείριση όλων των διαχρονικών αρρυθμιών στην εξέλιξη των έργων θα επιτευχθεί με τη δημιουργία του Παρατηρητήριου, μιας νέας ψηφιακής δομής που εισάγει η νέα Περιφερειακή Αρχή. Πρόκειται για έναν επιχειρησιακό ψηφιακό χάρτη στον οποίο θα καταγράφονται όλα τα έργα με τον οδικό χάρτη υλοποίησης τους και τα χρονοδιαγράμματα εξέλιξης καθώς και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που τα υποστηρίζουν. Μόνον έτσι θα δοθεί τέλος στο φαινόμενο των αποσπασματικών παρεμβάσεων σε ζητήματα μεγάλης υπερτοπικής ή ακόμα και μητροπολιτικής σημασίας.

Στην ενημερωτική συνάντηση συμμετείχαν οι δήμαρχοι Αγίας Παρασκευής Ιωάννης Μυλωνάκης, Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, Βριλησσίων Ιωάννης Πισιμίσης, Ηρακλείου Νικόλαος Μπάμπαλος, Κηφισιάς Βασίλειος Ξυπολυτάς, Λυκόβρυσης-Πεύκης Μάριος-Γεώργιος Ψύχαλης, Μεταμόρφωσης Ευστράτιος Σαραούδας, Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Μανούρης, Παπάγου-Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος και Πεντέλης Αναστασία Κοσμοπούλου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ