Η ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωσε την εξιχνίαση οργανωμένου κυκλώματος, τα μέλη του οποίου «χτυπούσε» διαμερίσματα με τη χρήση κλειδιών ασφαλείας, τα οποία αντέγραφαν σε ειδικό εργαστήριο, αφού προηγουμένους παρακολουθούσαν τις κινήσεις των ενοίκων τους, βιντεοσκοπώντας τους τύπους των κλειδιών που χρησιμοποιούσαν.

Συνολικά συνελήφθησαν πέντε άνδρες, σεσημασμένοι για ανάλογες πράξεις, ενώ η λεία τους περιλαμβάνει μετρητά ύψους 171.850 ευρώ, όπως επίσης κοσμήματα. Το ίδιο κύκλωμα φέρεται να εμπλέκεται και σε μία ληστεία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2021 είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων και συγκεκριμένα διαρρήξεων οικιών, στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν πέντε άτομα, τέσσερις αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, ηλικίας 44, 45, 27, 37 και 28 ετών αντίστοιχα και σε βάρος τους σχηματίστηκε, κατά περίπτωση, δικογραφία για εγκληματική οργάνωση – συμμορία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ληστεία κατά συναυτουργία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, παρακολούθηση ραδιοφάσματος – μη δημόσιες διαβιβάσεις και για ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμού και άλλες διατάξεις.