Μια φωτοτυπία παραλλαγής της ελληνικής σημαίας που τοποθετήθηκε ως καλλιτέχνημα σε έκθεση αφηρημένης τέχνης που φιλοξενείται στο Γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης παρουσίασε ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιός ανεβαίνοντας στο βήμα του κοινοβουλίου όπου συζητείται ο προϋπολογισμός του 2024.

«Μεταξύ των εκθεμάτων ήταν και αυτό. Η σημαία μας φτιαγμένη με κλινοσκεπάσματα και με ροζ χρώμα. Η σημαία μας είναι γαλανόλευκη και βάφεται με κόκκινο μόνο με το αίμα των ηρώων μας» τόνισε χαρακτηριστικά στηλιτεύοντας το συγκεκριμένο έκθεμα.

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στην έξαρση βίας με αφορμή τα γεγονότα σε αγώνα βόλεϊ στον Ρέντη, που είχαν ως αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό αστυνομικού. «Βία στα σχολεία. Βία στα γήπεδα. Βία παντού και η κυβέρνηση κάνει σαν να είναι φαινόμενο ουρανοκατέβατο. Όχι, έχουμε κρίση αξιών που βαθαίνει όσο τα παιδιά μας απομακρύνονται από τις αξίες της χριστιανικής μας πίστης. Η κοινωνική άνθιση ενός λαού και η συνέχειά του χτίζεται μέσα από την παιδεία» είπε σε άλλο σημείο για να μιλήσει για τους «ψεφτομορφωμένους και τους νεόπλουτους της μάθησης που ταυτίζονται με τους νεόπλουτους του χρήματος» είπε ο Δημήτρης Νάτσιος.

Και συνέχισε: «Τα παιδιά μας είναι παιδιά της εποχής μας. Η εποχή είναι δική μας ευθύνη και δική μας αλαζονεία. Ποια παιδεία προσφέρουμε στα παιδιά μας; Μήπως θερίζουμε ότι σπείραμε χθες; Ποιος τροφοδοτεί τα Εξάρχεια; Ποιος εξοπλίζει τα παιδιά μας με τα σύγχρονα ηλεκτρονικά αποβλακωτικά; Ποιος εθίζει τα παιδιά στην καταναλωτική μανία; Εμείς».

Απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της «Νέας Αριστεράς» και πρώην υπουργό Ευκλείδη Τσακαλώτο που τον είχε κατηγορήσει για εχθροπαθή λόγο και έλλειψη «χριστιανικής αγάπης» απάντησε: «Εσείς κ. Τσακαλώτο δείχνατε αγάπη όταν ψηφίζατε μνημόνιο; Όταν τα μέτρα σας έστελναν στον τάφο συνανθρώπους μας ή τα παιδιά μας στο εξωτερικό; Όταν μειώνατε τις συντάξεις;».

Τέλος, όσον αφορά την τροπολογία που χορηγεί άδεια διαμονής για εργασία σε αλλοδαπούς που βρίσκονται στη χώρα μας παρανόμως έως τις 30 Νοεμβρίου για τουλάχιστον τρία χρόνια, είπε πως «αν είμαστε χώρα και όχι χώρος, όπως έχει πει ο κ. Αντώνης Σαμαράς, οι λαθρομετανάστες πρέπει να απελαθούν». Ξεκαθάρισε δε ότι το κόμμα του καταψηφίζει τον προϋπολογισμό, ζητώντας περισσότερα μέτρα ενίσχυσης των πολύτεκνων οικογενειών και εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση του δημογραφικού.