Από μέρα σε μέρα αναμένονται ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση της κακοποίησης του χάσκι στην Αράχωβα καθώς όπως αναφέρει η δικηγόρος του ιδιοκτήτη του Όλιβερ και των φιλοζωικών οργανώσεωω, ο δράστης έχει πλέον ταυτοποιηθεί.

Σημειώνεται πως ακόμα αναμένεται η πραγματογνωμοσύνη που θα ρίξει φως στα ακριβή αίτια του θανάτου του σκυλιού και θα ξεκαθαρίσει εάν το χάσκι κακοποιήθηκε από άνθρωπο ή από αγέλη ζώων, όπως εξέταζε η ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Mega, καθηγητής Κτηνιατρικής, ο οποίος έχει προσληφθεί ως τεχνικός σύμβουλος από την πλευρά των φιλοζωικών οργανώσεων, επιβεβαιώνει την αρχική γνωμάτευση της κτηνιάτρου που εξέτασε τον Όλιβερ, ότι δηλαδή υπήρχε τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο και όχι δαγκωματιές από αγέλη ζώων.

Η φωτογραφία του Όλιβερ με έναν άγνωστο άνδρα 

Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης του χάσκι έδωσε στην αστυνομία φωτογραφία που καταγράφει το άτυχο σκυλί τα ξημερώματα της 26ης Νοεμβρίου, κοντά σε έναν άγνωστο μαυροφορεμένο άνδρα.

Όπως μετέδωσε το OPEN, το πρόσωπο που καταγράφεται κοντά στον Όλιβερ φορά κουκούλα και φαίνεται να έχει το βλέμμα του στραμμένο προς το ζώο.

Μιλώντας στον σταθμό ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ σημείωσε: «Είναι δυνατόν να είναι ζώα; Δηλαδή δαγκωματιές δεν είχε. Δηλαδή η αγέλη δάγκωσε τον σκύλο στον πρωκτό; Τα σκυλιά αυτά είχαν μαχαίρια στο στόμα και πήγαν και τον κάρφωσαν; Γιατί ο Όλιβερ πήγε μετά από 35 ώρες για νεκροψία; Γιατί εμένα με είχανε να τον άλλαζα αυτοκίνητα και δεν με αφήσανε να φτάσω στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Καρδίτσας; Κοιτάω να βρεθεί αυτός ή αυτοί που το έκαναν αυτό».