Πανικός προκλήθηκε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο της Πράγας, λόγω πυροβολισμών στο τμήμα τεχνών του Πανεπιστημίου Καρόλου.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, ενώ η Αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή γύρω από το εκπαιδευτικό ίδρυμα. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, ο δράστης εξουδετερώθηκε. «Θα ήθελα να καλέσω τους πολίτες που κυκλοφορούν στο κέντρο της Πράγας να σεβαστούν τις οδηγίες της αστυνομίας και να μην πάνε στο σημείο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, ο δράστης πρέπει να είναι νεκρός», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Βιτ Ρακουσάν. «Δεν έχει επιβεβαιωθεί δεύτερος δράστης», πρόσθεσε.

«Με βάση τις πρώτες πληροφορίες μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες στον τόπο του συμβάντος», ανέφερε η αστυνομία της Πράγας στο Twitter.

Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας, Πετρ Φιάλα ακύρωσε το πρόγραμμά του λόγω των πυροβολισμών στη φιλοσοφική σχολή και μεταβαίνει στην Πράγα, προτρέποντας τους πολίτες να σεβαστούν τις συστάσεις των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με καθηγητή που διδάσκει στο πανεπιστήμιο, οι φοιτητές και το προσωπικό έλαβαν το απόγευμα της Πέμπτης ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να μείνουν σε ασφαλές μέρος εντός του ιδρύματος. «Έχουμε οχυρωθεί στον δεύτερο όροφο, οι πυροβολισμοί σημειώνονταν στον τέταρτο», ανέφερε σε τοπικό μέσο προσθέτοντας ότι ακούστηκε μεγάλος αριθμός πυροβολισμών.

foitites_tsexia