Ο σκύλος ανιχνευτής «Ακύλας» που είχαν μαζί τους οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Παιονίας, αντέδρασε αμέσως μόλις μύρισε τα “φιξάκια” ναρκωτικών που μετέφερε ένας Έλληνας που εντοπίστηκε να οδηγεί το όχημά του σε περιοχή του Κιλκίς.

Αρχικά, στην κατοχή του οδηγού που συνελήφθη κατασχέθηκαν δυο συσκευασίες με κοκαΐνη βάρους 0,5 γραμμαρίου και κάνναβη βάρους 0,8 γραμμαρίου, καθώς και 1.345 ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο. Στη συνέχεια, ο εκπαιδευμένος σκύλος ερεύνησε δυο σπίτια που χρησιμοποιούσε ο δράστης σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου ξετρύπωσε μια συσκευασία με κοκαΐνη βάρους 58 γραμμαρίων, μια ηλεκτρονική ζυγαριά, 120 κενά σακουλάκια για την συσκευασία των ναρκωτικών.

Στους ίδιους χώρους, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα τετράδιο με ιδιόχειρες σημειώσεις για τις ποσότητες που διακινούσε το οποίο εξετάζεται, αλλά κατέσχεσαν, ακόμη, ένα πιστόλι κρότου, 23 αβολίδωτα φυσίγγια των 9 χιλιοστών, μια σιδερογροθιά και έναν εκτοξευτήρα φωτοβολίδων.

Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί ειδών πυροτεχνίας και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς, που του άσκησε δίωξη και τον παρέπεμψε να απολογηθεί στον ανακριτή.