Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν έφτασε όπως ήταν προγραμματισμένο σήμερα το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη, στον πρώτο σταθμό της νέας περιοδείας του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στη Μέση Ανατολή με συναντήσεις που θα έχει με επίκεντρο τον πόλεμο Ισραήλ/Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Την άφιξη Μπλίνκεν στην τουρκική μητρόπολη έκανε γνωστή δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που συνόδευε τον Αμερικανό ΥΠΕΞ στο αεροσκάφος που επέβαινε.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί αύριο Σάββατο στα Χανιά όπου θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού θα ακολουθήσει συνάντηση εργασίας, στην οποία θα συμμετάσχουν ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού, πρέσβης Άννα Μαρία Μπούρα και η ειδική σύμβουλος Διεθνούς Πολιτικής και Δημόσιας Διπλωματίας του πρωθυπουργού Αριστοτελία Πελώνη.

Έπειτα, ο Άντονι Μπλίνκεν θα επισκεφθεί πέντε αραβικές χώρες, καθώς και το Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη στο πλαίσιο αυτής της τέταρτης περιοδείας στην περιοχή από την έναρξη του πολέμου της 7ης Οκτωβρίου.