Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα (8/1), ορισμένα σχολεία της χώρας λόγω του περάσματος της κακοκαιρίας εξπρές, που έπληξε τη χώρα τις τελευταίες ώρες.

Έτσι, κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, το 2ο Νηπιαγωγείο Πυλαίας και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας, σύμφωνα με τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη. Ο δήμος ανακοίνωσε ότι η αναστολή λειτουργίας οφείλεται στην πτώση δένδρων στην περίφραξη των σχολείων, κυρίως δε λόγω της καταστροφής των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου από την κακοκαιρία.

Όλες οι υπηρεσίες του δήμου βρίσκονται στον χώρο για την αποκατάσταση των ζημιών και συνεργάζονται με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την αποκατάσταση του δικτύου φυσικού αερίου. Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη επισημαίνει ότι θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις ανάλογα με την πορεία των εργασιών αποκατάστασης.

Μυτιλήνη: Κλειστό την Δευτέρα (8/1) το δημοτικό σχολείο Μολύβου
Με απόφαση του δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου, αύριο Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, το Δημοτικό σχολείο Μολύβου θα είναι κλειστό λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν στη στέγη του από τους πολύ ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Για την απόφαση αυτή έχει ενημερωθεί ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου Δημήτρης Βούλγαρης και από το πρωί στο κτίριο έχουν βρεθεί στελέχη της Πολιτικής Προστασίας του δήμου.

Για την πλήρη διασφάλιση των μαθητών, αύριο θα βρεθεί εκεί και κλιμάκιο της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, προκειμένου να εκτιμηθεί το μέγεθος της ζημιάς στη στέγη του κτιρίου.