Οι συμβουλές της Ματίνας Παγώνη στους γονείς

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή, αναφέρθηκε στην επιστροφή των μαθητών από αύριο στα σχολεία, σε μια περίοδο που υπάρχει έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού, γρίπης και ιώσεων.

Όπως είπε για τα παιδιά που θα νοσήσουν από κορονοϊό, θα καταχωρούνται αλλά δεν θα προσμετρούνται  οι απουσίες 5 ημερών, ενώ το ίδιο θα συμβαίνει και με τις υπόλοιπες ιώσεις με τη διαφορά ότι για αυτές θα χρειάζεται βεβαίωση από δημόσιο νοσοκομείο.

«Οι πέντε εργάσιμες ημέρες είναι αρκετές κατά τους ειδικούς για τα παιδιά να ξεπεράσουν την ίωση και να μην τη μεταδώσουν» εξήγησε.

Δείτε όσα είπε στον ΑΝΤ1

Συμβουλές για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία εν μέσω αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού και γρίπης έδωσε η γιατρός και πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Αν το παιδί δεν αισθάνεται καλά η μητέρα δεν το στέλνει στο σχολείο, διότι και τεστ να του έχει κάνει, μπορεί σε μία ή δύο μέρες να βγει θετικό, και αν πάει στο σχολείο μπορεί να μεταδώσει και στα άλλα παιδιά. Τα παιδιά που θα πάνε στο σχολείο παίρνουν μαζί τους και αντισηπτικό που ξέρουν πια να το χρησιμοποιούν. Και οι δάσκαλοι και οι καθηγητές να ανοιγοκλείνουν τα παράθυρα στις αίθουσες. Επίσης, οι γονείς να πούνε στα παιδιά τους να μην αγκαλιάζονται και να μην φιλιούνται με τους συμμαθητές τους» είπε η κ. Παγώνη.

Τόνισε ότι η μετάδοση έχει αυξηθεί πάρα πολύ το τελευταίο διάστημα και τα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα είναι αυξημένα πάνω από 40%. «Είναι η περίοδος που έχουμε κοκτέιλ γρίπης, κορωνοϊού, ιώσεων και στρεπτόκοκκου» είπε και συνέστησε προσοχή.

Δείτε όσα είπε στον ΣΚΑΪ