Καλεσμένη στον ΑΝΤ1 η Υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής κλήθηκε να δώσει απαντήσεις για τις κυβερνητικές πολιτικές σε μια σειρά θεμάτων που βρίσκονται στο επίκεντρο της δημοσιότητας, όπως το bullying, η βία ανηλίκων, η ενδοοικογενειακή βία και η προστασία ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, όπως τα παιδιά.

Η Σοφία Ζαχαράκη είπε μεταξύ άλλων ό,τι ξεκινά άμεσα εκστρατεία για την καταπολέμηση της βίας ανηλίκων, υπενθύμισε ότι σε όλα τα σχολεία υπάρχει ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός που έχει περιοδική επαφή με όλα τα παιδιά, καθώς και ότι υπάρχει από το 2023 «υπεύθυνος σχολικής ζωής» που είναι επιφορτισμένος με τον «εντοπισμό» παιδιών που βιώνουν πίεση κάθε είδους.

Η Υπουργός Οικογένειας είπε ακόμη ότι σύντομα θα ξεκινήσουν μαθήματα συμβουλευτικής σε γονείς μαθητών και επεσήμανε ότι η γραμμή 15900, που λειτουργεί 24 ώρες, αφορά καταγγελίες για ενδοοικογενειακά προβλήματα.

Σε ότι αφορά τις γυναικοκτονίες και την βία σε βάρος γυναικών, η Σοφία Ζαχαράκη υπογράμμισε ότι υπήρξε επέκταση του panic button σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας και πως λειτουργούν ξενώνες και δομές προστασίας γυναικών που έχουν υποστεί κακοποίηση από συντρόφους ή συγγενείς τους.

Η κ. Zαχαράκη αναφέρθηκε ακόμη στον πληθυσμό των παιδιών σε δομές, αναφέροντας ότι σήμερα σε ιδρύματα παραμένουν 1.265 παιδιά, που όμως δεν είναι όλα προς υιοθέτηση, ενώ κατέληξε αναφέροντας ότι σύντομα θα παρουσιαστεί το Εθνικό Σχέδιο για το Δημογραφικό.

Δείτε τη συνέντευξη