Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ο Βόλος τα στοιχεία που αποκαλύπτονται μετά τη δολοφονία του 33χρονου από τον πατέρα 18χρονης.

Το θύμα ήταν θείος της νεαρής και φέρεται να την παρενοχλούσε και να την κακοποιούσε σεξουαλικά από την ηλικία των 9 ετών. Όταν ο πατέρας έμαθε για τους εκβιασμούς και τα όσα περνούσε το παιδί του, αποφάσισε να πάρει το νόμο στα χέρια του. Τον σκότωσε και παραδόθηκε στην αστυνομία, με μια σειρά από στόματα που για χρόνια έμεναν κλειστά, να έχουν πλέον ανοίξει.

Το μαρτύριο της νεαρης ξεκίνησε όταν ήταν στην ηλικία των 9 ετών. Τότε ο δράστης, στα 23 του, άρχισε να την παρενοχλεί σεξουαλικά και όταν έγινε 12 ετών ξεκίνησαν οι βιασμοί κατ’ εξακολούθηση και η βιντεοσκόπηση των αρρωστημένων πράξεών του. Με το υλικό αυτό ο θείος της άρχισε να την εκβιάζει μερικά χρόνια αργότερα, αποσπώντας της χρήματα. Εκτιμάται πως ο 33χρονος είχε καταφέρει να της πάρει περίπου 3.000 ευρώ, με την 18χρονη πλέον κοπέλα να του δίνει τα χρήματα που προορίζονταν για τα ενοίκια του φοιτητικού της σπιτιού.

Όταν ο πατέρας της 18χρονης ανακάλυψε πως η κόρη του είχε χρέη, θορυβήθηκε και ζήτησε εξηγήσεις. «Έχουμε έναν άνθρωπο που του ζητούσε η κόρη του χρήματα, τα έδινε και ξαφνικά διαπιστώνει ότι η κόρη του είχε χρέη. Σε κάποια στιγμή που την κάλεσε και συζήτησαν, το κορίτσι έσπασε και τα είπε όλα», σημείωσε στο Mega ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας.

Όσα άκουσε από την κόρη του τον σόκαραν και βρίσκοντας ένα πρόσχημα, ο πατέρας της νεαρής γυναίκας συναντήθηκε με τον κουνιάδο του. Τότε του επιτέθηκε, χτυπώντας τον με το κοντάκι της καραμπίνας στο πρόσωπο και πυροβολώντας τον.

«Μιλάμε για έναν άνθρωπο που του γύρισε το μυαλό. Πήγε και τον βρήκε με ένα ψευδές πρόσχημα. Του έσπασε το πρόσωπο με το κοντάκι της καραμπίνας, τον πυροβόλησε στο στήθος και τον άφησε επιτόπου. Τον εκτέλεσε, ήταν κανονική εκτέλεση», συμπλήρωσε ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεκροψία – νεκροτομή έδειξε κοιλιακή κάκωση από πυροβόλο όπλο, από τον πυροβολισμό και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, κατά πάσα πιθανότητα από το κοντάκι της καραμπίνας που τον χτύπησε στο κεφάλι.

Όπως ανέφερε ο Σταύρος Μπαλάσκας, πρόκεται για ένα έγκλημα τιμής, με τον ίδιο να εξηγεί πως «έτσι χαρακτηρίζεται από την αστυνομία, γιατί ήταν άνθρωπος που δεν είχε εγκληματικό και ποινικό παρελθόν και το έκανε για συγκεκριμένο λόγο και θα τιμωρηθεί γι’ αυτό». Στον πατέρα ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα, ενώ την ίδια στιγμή οι έρευνες των Αρχών πλέον εστιάζουν στο παρελθόν του 33χρονου.

Τι λέει η σύζυγος του δράστη
«Δεν ήταν καλός άνθρωπος. Ήταν γεννημένος για να σε πείσει. Δεν ήταν και καλός πατέρας. Ένας καλός πατέρας πρέπει να κοιτάζει τα παιδιά, να μην τα αφήνει ελεύθερα και να πηγαίνει για αγριογούρουνα. Η πρώην γυναίκα του είναι πεθαμένη, σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Αθήνα. Εγώ όσο μπορούσα προσπάθησα να είμαι και μάνα για τα παιδιά του. Τα κατέστρεψε όλα ο αλήτης», ανέφερε η σύζυγος του 50χρονου στο Βόλο.

Επιπλέον, η σύζυγος του δράστη πιστεύει ότι ο αδερφός της δεν προέβη στις πράξεις για τις οποίες τον κατηγόρησε η 18χρονη κόρη του δολοφόνου. «Δεν πιστεύω ότι το έκανε. Αλλά αν το έκανε, υπάρχουν νόμοι. Έμπαινε στο σπίτι μας ο αδερφός μου, δεν κατάλαβα ποτέ τίποτα» λέει.