Στο πλαίσιο επιστάμενης και μεθοδικής έρευνας αστυνομικοί του τμήματος Επιχειρησιακής Τακτικής και Δράσης της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν δύο μέλη κυκλώματος που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης και στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν πάνω από 66 κιλά.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν ένας 27χρονος ημεδαπός και μία 28χρονη αλλοδαπή, οι οποίοι, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, αποτελούσαν σημαντικά στελέχη του κυκλώματος και είχαν ως «ρόλο» την παραλαβή εντός της ελληνικής επικράτειας, τη μεταφορά, απόκρυψη – αποθήκευση και διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης εντός της ελληνικής επικράτειας και συγκεκριμένα στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους και ένα ιδιωτικής χρήσης επιβατηγό αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.