Tην υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, δήλωσε η πρόεδρος του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας ,Ζωή Κωνσταντοπούλου, προαναγγέλλοντας ότι το ίδιο θα πράξει και για το νομοσχέδιο που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές.

«Η Πλεύση Ελευθερίας υποστηρίζει και θα υποστηρίξει την επιστολική ψήφο και δεν αντιλαμβανόμαστε υπό καμία έννοια πως μπορεί για λόγους κομματικής αντιπαράθεσης ή κομματικού τακτικισμού να επιλέγει κάποιος να στερήσει το δικαίωμα και μία δυνατότητα, που κατατείνει στην εμβάθυνση της δημοκρατίας», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου, κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου για την δυνατότητα επιστολικής ψήφου του απόδημου ελληνισμού στις ευρωεκλογές .

Ακόμη, η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι «η επιστολική ψήφος πρέπει να είναι επιλογή και όχι επιβολή», και διευκρίνισε ότι «η Πλεύση Ελευθερίας διατηρεί όλες τις επιφυλάξεις που έχει εκφράσει και αφορούν: την διατήρηση και όχι την κατάργηση των εκλογικών τμημάτων, την εξατομίκευση της παράδοσης της επιστολικής ψήφου προς και από τον εκλογέα και τις μεγαλύτερες διευκολύνσεις για τα άτομα με αναπηρία.