Η βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινή Αραμπατζή, ανακοίνωσε νωρίτερα την Τετάρτη, την καταψήφιση του νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία.

«Καταψηφίζω το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια καθώς ανοίγει τον δρόμο για την τεκνοθεσία. Είμαι υπέρ της αλλαγής της νομοθεσίας για το σύμφωνο συμβίωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά στη δήλωσή της η κυρία Αραμπατζή.

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, ανέφερε: «Ο Συντηρητισμός στην Ελλάδα, ο υπερτονισμός της φιλελεύθερης αρχής στρέφει την πλάτη στην παραταξιακή μας βάση».

«Δεν μπορεί η κάθε επιθυμία να θεωρείται δικαίωμα» σχολίασε μεταξύ άλλων: «Η μετατροπή κάθε επιθυμίας σε δικαίωμα δεν βοηθά την ενότητα της κοινωνίας. Δεν είναι δυνατόν στο όνομα των ατομικών δικαιωμάτων να απαξιώνεται η πλειοψηφία. Ο υπερτονισμός της φιλελεύθερης αρχής με υπερτονισμό των δικαιωμάτων δημιουργεί πρόβλημα στη συλλογικότητα».

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε επίσης ότι: «ο υπερτονισμός της φιλελεύθερης αρχής στρέφει την πλάτη στην παραταξιακή μας βάση. Ειναι άνθρωποι που αγαπούν την οικογένεια, σέβονται την παράδοση και τη θρησκεία. Αν τους προδώσουμε. Μπορεί να μας εγκαταλείψουν. Μπορεί να στραφούν σε άλλες αντισυστημικές δυνάμεις».