«Με οποιαδήποτε παράβαση τα γήπεδα θα κλείνουν, έρχονται υπέρογκα πρόστιμα»

Για τα μέτρα που θα ισχύσουν στα γήπεδα μίλησε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.

Όπως είπε θα ανακοινώσει αύριο στη Βουλή το χρονοδιάγραμμα και τις ημερομηνίες που θα τεθούν σε εφαρμογή η λειτουργία των καμερών αλλά και η ταυτοπροσωπία μέσω κινητών τηλεφώνων.

«Όποιο γήπεδο δεν έχει υποστήριξη από εκείνη την ημερομηνία και μετά, η επόμενη αγωνιστική θα είναι κεκλεισμένων των θυρών», είπε ο κ. Βρούτσης, «ενώ τα πρόστιμα θα είναι υπέρογκα».

«Αν από τις 13 Φεβρουαρίου υπάρξει οποιαδήποτε παράβαση σε γήπεδο, όπως ρίψη κροτίδων ή βεγγαλικών, ή κάποιου επικίνδυνου αντικειμένου, ή ακόμα και είσοδος φιλάθλων στο γήπεδο, αυτό το γήπεδο την επόμενη αγωνιστική θα είναι κλειστό. Αν δεν λειτουργούν σωστά οι κάμερες, από την επόμενη αγωνιστική το γήπεδο θα είναι κλειστό» τόνισε ο υπουργός.

Όσο για την ταυτοπροσωπία, ο κ. Βρούτσης ξεκαθάρισε ότι δεν θα μπαίνει κανένας στο γήπεδο χωρίς να έχει γίνει ταυτοπροσωπία μέσω κινητού τηλεφώνου, ενώ για τους συνδέσμους είπε ότι «δεν θέλουμε να κλείσουμε τους συνδέσμους, γιατί αυτό δείχνει μια αδυναμία του κράτους. Θα υπάρχει μόνο μία λέσχη που θα συνδέεται με την ΠΑΕ και θα αναβαθμίσουμε τις λέσχες. Θα γίνουν σύμμαχοι της ΠΑΕ και της πολιτείας και θα λειτουργούν για το καλό του αθλητισμού».

Επανέλαβε μάλιστα ότι το κόστος για την εγκατάσταση και τη λειτουργία των καμερών θα επιβαρύνει τις ΠΑΕ.