Κορυφώνεται σήμερα η κακοκαιρία, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται έως το βράδυ σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μαγνησίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της ανατολικής Πελοποννήσου, της Εύβοιας, της Κρήτης και στα νησιά του κεντρικού και νότιου Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Μαγνησίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της Κρήτης.

Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν σημαντική σταδιακή εξασθένηση και από αύριο το πρωί θα περιοριστούν στην ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, στην Εύβοια και κυρίως στην Κρήτη.

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν σήμερα τα 8 Μποφόρ και κατά τόπους τα 9 Μποφόρ, ενώ θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση αύριο. Στο Ιόνιο οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σήμερα δεν θα ξεπεράσει τους 9 έως 12 βαθμούς Κελσίου, αλλά θα παρουσιάσει μικρή άνοδο αύριο, κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ