Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε την ίδρυση νέου κόμματος ενόψει ευρωεκλογών.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ και στον Γιώργο Κουβαρά ο πρώην υπουργός, ο οποίος αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσε ότι θα ιδρύσει νέο κόμμα, το οποίο θα ανακοινώσει τέλη Φεβρουαρίου, ενώ είπε ότι έχει βρει ήδη όνομα και εξηγεί τους λόγους που οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος σημειώνει, μάλιστα, πως ο νέος φορέας θα κινείται ιδεολογικά ανάμεσα στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, ενώ τονίζει ότι μόνον ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πρωθυπουργικό προφίλ από τους πολιτικούς αρχηγούς.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λοβέρδος είχε αναφέρει σε ομιλία του τον Νοέμβριο, με τίτλο «Εμπρός», ότι έφυγε από το ΠΑΣΟΚ αλλά όχι από την πολιτική.

«Αυτοπροσδιορίζομαι ως κεντρώος-μεταρρυθμιστής πολιτικός. Από την πρώτη στιγμή» είπε ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος έχει διαψεύσει την προσχώρησή του στη Νέα Δημοκρατία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος τον περασμένο Ιούλιο, μετά τις εκλογές όπου δεν εξελέγη βουλευτής στον βόρειο Τομέα Αθηνών, έστειλε επιστολή στον Νίκο Ανδρουλάκη ανακοινώνοντας ότι παραιτείται από όλα τα όργανα του ΠΑΣΟΚ.

«Από σήμερα παραιτούμαι από όλα ανεξαιρέτως τα όργανα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στα οποία συμμετέχω. Παραιτούμαι επίσης από την ιδιότητα του μέλους του κόμματος. Οι λόγοι της παραίτησής μου είναι αμιγώς πολιτικοί και τους εξέθεσα με μια άκρως εμπιστευτική επιστολή σήμερα προς τον Πρόεδρο του Κινήματος.Εύχομαι στον Πρόεδρο, στα στελέχη και στα χιλιάδες μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καλή επιτυχία στον αγώνα και στις προσπάθειές τους.
ΥΓ: Για τα μέλη, τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που με αγάπησαν και αγάπησα: η απόφασή μου αυτή είναι για καλό και πάνω απ’ όλα είναι πεντακάθαρη» είχε γράψει σε ανάρτησή του.

Τον περασμένο Νοέμβριο είχε δηλώσει (One) είχε προαναγγήλει την ίδρυση νέας πολιτικής κίνησης. Όπως είχε πει ετοιμάζει προσεκτικά το επόμενο πολιτικό του βήμα και αποκάλυψε ότι οι εισηγήσεις που δέχεται από τους πολιτικούς του φίλους είναι «η προσχώρηση στη Νέα Δημοκρατία ή η δημιουργία πολιτικής κίνησης».