Με το εδώλιο κενό συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου καθώς η ίδια επέλεξε να μην εμφανιστεί στο δικαστήριο από το οποίο αποχώρησε βρίζοντας μετά την πρόταση ενοχής της εισαγγελέως.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας οι οποίοι ζήτησαν την καταδίκη της κατηγορουμένης.

Ωστόσο, ο συνήγορος της κατηγορούμενης Αλέξης Κούγιας, με αφορμή την εισαγγελική πρόταση, έκανε γνωστό ότι η εντολέας του έχει πρόθεση να προσφύγει στα αστικά και τα ποινικά δικαστήρια κατηγορώντας για συκοφαντική δυσφήμιση την εισαγγελική λειτουργό.

«Δεν έχει κάνεις δικαίωμα να ειρωνεύεται την κατηγορούμενη. Πληροφορήθηκα ότι από εσάς η ειρωνεία πήγε σύννεφο και από την πρόεδρο και από την εισαγγελέα. Ανέφερε η εισαγγελέας το πρωτοφανές «η Τζωρτζινα είχε την ατυχία να την έχει μητέρα»» ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου εκφράζοντας την δυσαρέσκεια του και σημείωσε πως θα καταγγείλει την εισαγγελική λειτουργό και στα Πειθαρχικά όργανα του Αρείου Πάγου.

«Να το κάνετε» ήταν η απάντηση της εισαγγελέως με τον Αλέξη Κούγια να επανέρχεται υποβάλλοντας αίτημα προκειμένου να κατατεθεί η αγόρευση της εισαγγελικής λειτουργού γραπτώς. «Η εισαγγελέας αγόρευε επί πολλές ώρες. Η αγόρευση ήταν προφορική. Μας είπε από τη γραμματέα ότι θα κατατεθούν όταν κατατεθούν τα πρακτικά. Να κατατεθεί τώρα η αγόρευση. Όπως γίνεται πάντα σε όλες τις δίκες. Αν δεν κατατεθεί γραπτώς η αγόρευση της δεν θα ξεκινήσω την αγόρευση μου» τόνισε ο Αλέξης Κούγιας.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είπε «όχι» στο αίτημα του συνηγόρου ο οποίος με τη σειρά του σχολίασε πως στην περίπτωση που «στη δικογραφία εισέλθει το οποιοδήποτε έγγραφο και ειδικά πρόταση εισαγγελέως, μετά το πέρας της διαδικασίας στο ακροατήριο, η υπεράσπιση θα προσβάλει τα πρακτικά για πλαστότητα».

«Είναι ξεκάθαρο ότι η κεταμίνη χορηγήθηκε από την κατηγορουμένη»
Νωρίτερα, ο νομικός παραστάτης του Μάνου Δασκαλάκη, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, στην αγόρευση του ζήτησε να υιοθετηθεί η εισαγγελική πρόταση και να κηρυχθεί ένοχη η κατηγορούμενη για το θάνατο και την απόπειρα σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Ο συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας επιχειρηματολογώντας επικαλέστηκε τις μαρτυρίες γιατρών και νοσηλευτών τονίζοντας πως την μοιραία ημέρα «μέσα στο θάλαμο βρίσκονται οκτώ άτομα και όλοι λένε ότι η Τζωρτζίνα ήταν εξαρχής νεκρή και δεν ανένηψε».

Ο κ. Γεωργακόπουλος εστίασε στα στοιχεία της δικογραφίας που αναφέρονται στην θανατηφόρα δόση κεταμίνης σημειώνοντας πως στο παιδί εντοπίστηκε «υπερδιπλάσια από το μέσο όρο των θανάτων από κεταμίνη» και υπογράμμισε ότι ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης κατέληξε στο συμπέρασμα πως αιτία θανάτου είναι η δηλητηρίαση από κεταμίνη. «Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι η κεταμίνη χορηγήθηκε από την κατηγορουμένη λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι» υπογράμμισε.

«Για να τον φέρει πίσω, φτάνει στο έγκλημα»
Ο έτερος συνήγορος του Μάνου Δασκαλάκη, Δημήτρης Καράμπελας στην αγόρευση του απευθυνόμενος στο δικαστήριο μίλησε για υποδειγματική αποδεικτική διαδικασία κατά την οποία «δοκιμάστηκε» η ελληνική δικαιοσύνη. «Με πλήρη νηφαλιότητα διερευνήσατε κάθε πτυχή της υπόθεσης. Είχαμε ρεκόρ απολογίας της κατηγορουμένης. Έγινε αναλυτική επιστημονική διερεύνηση.(…) Πρόκειται για δίκη ιατρικού αντικειμένου και όλοι βγήκαμε σοφότεροι από αυτήν» είπε ο συνήγορος και συνέχισε «Πρέπει, ωστόσο, να την διερευνήσετε με όσα λάμβαναν χώρα στο σπίτι του ζευγαριού. Μιλάμε για τη διερεύνηση μίας εγκληματικής ενέργειας. Δεν έχουμε να κάνουμε με ένα δεμένο ζευγάρι αλλά ένα ζευγάρι σκοτωμένο πριν το Καραμανδάνειο. Το ίδιο και πριν το Αγλαΐα Κυριακού, ήταν σε διάσταση».

Ο συνήγορος σημείωσε ότι «όσο η κατηγορουμένη ήταν μαζί με Δασκαλάκη ήταν καλά». «Όταν έφευγε ο Δασκαλάκης, θόλωνε, της γύριζε το μάτι. Ο τρόπος να τον κρατήσει ήταν ο χειρότερος, αυτός που δεν χωράει ανθρώπινος νους. Πριν το Καραμανδάνειο, η κατηγορουμένη, χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της. Για να τον φέρει πίσω, φτάνει στο έγκλημα. Έστω από σπόντα τα καταφέρνει» είπε, μεταξύ άλλων, ο συνήγορος ο οποίος ζήτησε την καταδίκη της κατηγορουμένης για το σύνολο των πράξεων που αντιμετωπίζει.