Συνεχίζεται η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2024.

Η προθεσμία εκπνέει στις 29 Φεβρουαρίου, αφού είχε δοθεί δίμηνη παράταση από το υπουργείο Οικονομικών κάτι που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες των οχημάτων έχουν έναν μήνα μπροστά τους να κάνουν τις τελικές επιλογές για συνολική πληρωμή ή πληρωμή με τον μήνα.

Βάσει της ΑΑΔΕ, τα ειδοποιητήρια πληρωμής τους για το τρέχον έτος είναι διαθέσιμα από την εφαρμογή myCAR. Η τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία που οι οδηγοί οχημάτων μπορούν να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας.

Η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2024, λήγει σε ένα μήνα, ενώ έχει πλέον αλλάξει και το σύστημα επιβολής προστίμων.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα πρέπει να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο και στη συνέχεια μπορούν:

-Να επισκεφθούν ένα μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών και να σκανάρουν το QR code του ειδοποιητηρίου τους, ακολουθώντας τις οδηγίες στην οθόνη.

-Να μπουν στην εφαρμογή της τράπεζάς τους (e-banking) και να πληρώσουν χρησιμοποιώντας τον 23ψήφιο κωδικό RF που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο.

-Να επισκεφτούν κάποιο κατάστημα τράπεζας ή ΕΛΤΑ και να πληρώσουν στο ταμείο επιδεικνύοντας το ειδοποιητήριο

Τα ειδοποιητήρια για το τι οφείλει ο κάθε ιδιοκτήτης είναι αναρτημένα στην πλατφόρμα My Car της ΑΑΔΕ.

Τρόπος εκτύπωσης και πληρωμής

Εισέρχεστε στην πλατφόρμα και επιλέγετε «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ».

Εισάγετε τους κωδικούς του Taxisnet και πατάτε ΣΥΝΔΕΣΗ.
Πατάτε «Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων».
Επιλέγετε το «Ειδοποιητήρια Τελών Κυκλοφορίας Οχημάτων».
Επιβεβαιώνετε ότι ο ΑΦΜ και το έτος (2023) που εμφανίζονται είναι τα σωστά και στη συνέχεια εισάγετε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

Πατάτε πάνω στο «Ειδοποιητήριο Τελών Κυκλοφορίας» προκειμένου να σώσετε το αρχείο στο κινητό ή σε κάποιον υπολογιστή, όπου στη συνέχεια μπορείτε να το εκτυπώσετε.

Ο δεύτερος τρόπος είναι με την εκτύπωση των ειδοποιητηρίων χωρίς τη χρήση των κωδικών TAXISNET. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζονται ο προσωπικός σας ΑΦΜ και ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος.

Μπαίνετε στο site της ΑΑΔΕ
Πατάτε το κουμπί «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ».
Συμπληρώνετε τον ΑΦΜ σας, τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και μετά επιλέγετε την χρονιά που επιθυμείτε.
Πατάτε το κουμπί «ΕΚΤΥΠΩΣΗ» και εμφανίζεται το ειδοποιητήριο σε νέο παράθυρο προκειμένου να το σώσετε στο κινητό ή σε κάποιον υπολογιστή όπου στη συνέχεια μπορείτε να το εκτυπώσετε.