Το πιο εφιαλτικό σενάριο για τους πυροσβέστες που έκαναν επέμβαση για να σβήσουν την πυρκαγιά στα κελιά του μοναστηρίου Αγίου Νικολάου του Νέου στον Υψηλάντη Βοιωτίας επιβεβαιώθηκε. Όταν έσβησαν τη φωτιά στα κελιά εντόπισαν νεκρές δύο μοναχές ηλικίας 75 και 77 ετών. Οι συγγενείς των δύο ηλικιωμένων μοναχών είχαν ανησυχήσει αλλά δεν μπορούσαν να τις εντοπίσουν.

Ειδικότερα, η φωτιά εντοπίστηκε κατά τις βραδινές ώρες της χθεσινής μέρας, για τα αίτια της οποίας εξελίσσεται προανάκριση, αλλά οι δύο μοναχές δεν είχαν δώσει σημεία ζωής. Δεν απαντούσαν σε τηλεφωνικές κλήσεις και οι πόρτες του μοναστηριού ήταν κλειδωμένες. Οι συγγενείς μαζί με τον δήμαρχο Θεσπιέων Αλιάρτου Γιώργο Αραπίτσα και μαζί με τους αστυνομικούς κατάφεραν να ανοίξουν την πόρτα και να μπουν μέσα στη μονή, για να βρεθούν μπροστά στην τραγωδία.

Το ένα από τα θύματα βρίσκονταν μέσα στο κελί όπου ξέσπασε φωτιά καθώς έφερε εγκαύματα ενώ το άλλο εντοπίστηκε σε διπλανό κελί όπου είχαν επεκταθεί οι αναθυμιάσεις. Η έρευνα για το περιστατικό εξελίσσεται από το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

πηγή φωτογραφίας & βίντεο permissos.gr