Στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με προσωπικό των Λιμενικών Αρχών Βόλου και Πάτρας καθώς και της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ), προέβησαν τις βραδινές ώρες της Τετάρτης (14/2), στη σύλληψη δύο μεταναστών και των δύο διακινητών τους, ενός αλλοδαπού και ενός ημεδαπού.

Πιο αναλυτικά, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, τέθηκε σε παρακολούθηση Ι.Χ. με οδηγό έναν 52χρονο αλλοδαπό, ο οποίος ξεκινώντας από την Αθήνα έφτασε στα Τρίκαλα, όπου επιβίβασε δύο μετανάστες, ηλικίας 26 και 23 ετών και τους μετέφερε σε οικία που διαμένει 48χρονος ημεδαπός. Στο σημείο μετέβη φορτηγό όχημα, με οδηγό τον 48χρονο, ο οποίος επιβίβασε από κοινού με τον 52χρονο τους δύο μετανάστες στο φορτηγό και τους έκρυψαν επιμελώς σε κρύπτη, με σκοπό να διευκολύνουν την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στη συνέχεια κατά την άφιξη του φορτηγού στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας διαπιστώθηκε η ύπαρξη των δύο μεταναστών στην κρύπτη, οι οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων και συνελήφθησαν, όπως επίσης και ο οδηγός. Επιπρόσθετα, κατόπιν διακριτικής επιτήρησης, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 52χρονος οδηγός του Ι.Χ. στον σταθμό διοδίων της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πατρών.

Οι μετανάστες πλήρωσαν έκαστος το ποσό των 7.000 ευρώ για την μεταφορά τους από την Ελλάδα στην Ιταλία.