Ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, μετά τη συνάντηση με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τόνισε: «Η απάντηση που πήραμε είναι αρνητική για την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα, όμως πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση θα το ξανασκεφτεί και, όπως σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις στις αντίστοιχες και ανάλογες κινητοποιήσεις, το ίδιο θα συμβεί και στη χώρα μας».

«Ως εκπρόσωποι των μπλόκων που συναντηθήκαμε με τον υπουργό, δηλώνουμε ότι θα υλοποιήσουμε την απόφαση που πήραμε εχθές στη Νικαια. Την Τρίτη θα ξεκινήσουμε με τρακτέρ, με λεωφορεία και αυτοκίνητα και θα κάνουμε κάθοδο στην Αθήνα για το μεγάλο συλλαλητήριο, στο οποίο καλούμε τον λαό της πρωτεύουσας για να δώσουμε όλοι μαζί αυτή τη μάχη. Η δική μας νίκη θα είναι νίκη του λαού για να έχει φθηνότερα προϊόντα στο τραπέζι του», πρόσθεσε.

Ο κ. Μαρουδας,  ανέφερε ακόμη, ότι ήδη υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός τρακτέρ για να ξεκινήσει την Τρίτη για την Αθήνα, εκτός από τα λεωφορεία και τα αγροτικά οχήματα.

Βάσει των δεδομένων που διαμορφώθηκαν μετά τη συνάντηση των αγροτών με τον Χρυσοχοΐδη, θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα, ώστε να αποφασιστεί πώς θα γίνει η κάθοδος στην Αθήνα, πόσα και ποια τρακτέρ θα συμμετέχουν. Στο μπλόκο του κόμβου του Πλατυκάμπου η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 5:30 το απόγευμα.