Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 17:00 θα έχει συνάντηση με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Filippo Grandi, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αύριο, Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, ο Πρωθυπουργός αναχωρεί για την Ινδία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, κατόπιν πρόσκλησης του Ινδού Πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι.

Ο Πρωθυπουργός θα γίνει επισήμως δεκτός από τον κ. Modi το πρωί της Τετάρτης. Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι επίτιμος προσκλεκλημένος και βασικός ομιλητής στο 9th Raisina Dialogue 2024, τη σημαντικότερη πολυμερή Διάσκεψη της Ινδίας για την γεωπολιτική και την οικονομία.

Την Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, ο Πρωθυπουργός αναχωρεί για τη Βομβάη, όπου θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους ινδικών επιχειρήσεων και ομίλων, ενώ θα χαιρετίσει το ελληνο-ινδικό Επιχειρηματικό Φόρουμ. Σημειώνεται ότι στην Ινδία ταξιδεύει ελληνική επιχειρηματική αποστολή υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη, καθώς επιδιώκεται η αμοιβαία επωφελής συνεργασία και οι συνέργειες ανάμεσα σε ελληνικές και ινδικές επιχειρήσεις.

Η Ελλάδα μπορεί να είναι η στρατηγική, γεωπολιτική και εμπορική πύλη της σημαντικής αυτής χώρας και οικονομίας προς την Ευρώπη. Στόχος της επίσκεψης είναι η περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση των διμερών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα – με αιχμή την οικονομία, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, την εξωτερική πολιτική και άμυνα – σε συνέχεια της Κοινής Δήλωσης για την αναβάθμιση των ελληνοϊνδικών σχέσεων σε στρατηγικές που υπέγραψαν οι Πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Ινδίας τον περασμένο Αύγουστο.