Τις επόμενες μέρες αναμένεται να κατατεθεί στον Εφέτη ανακριτή της Λάρισας ανανεωμένο το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων από πλευράς των συγγενών θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Μιλώντας στο trikalanews.gr το μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, Κώστας Λακαφώσης, για τα μέχρι τώρα στοιχεία τα οποία συνεχώς συγκλονίζουν και αναδεικνύουν σοβαρά ζητήματα τόσο για το δυστύχημα, όσο και για τους μέχρι τώρα χειρισμούς στο πλαίσιο της ερευνητικής διαδικασίας, αλλά και τη λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου μέχρι και σήμερα. Όπως ανέφερε ο κ. Λακαφώσης, από τις δυσκολίες που συναντήσανε στη διάρκεια της διαδικασίας, αφορούσαν σε μεγάλο βαθμό άρνηση συνεργασίας, όπως η άρνηση να δοθεί το σημαντικό στοιχείο του βίντεο της φόρτωσης της εμπορικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με το επιβατικό τρένο με αποτέλεσμα να χαθούν 57 ψυχές και πολλοί ακόμη άνθρωποι να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο trikalanews.gr ο κ. Λακαφώσης, ζήτησαν το βίντεο και τους απάντησαν ότι «το ζήτησαν αργά» και το έσβησαν. Αμέσως οι εμπειρογνώμονες ζήτησαν τους σκληρούς δίσκους, ώστε να ανακτήσουν το υλικό και οι δίσκοι δόθηκαν δύο μήνες μετά, με αποτέλεσμα να μεσολαβήσουν αμέτρητα βίντεο που κάλυψαν τα ίχνη των επίμαχων. Το θέμα βέβαια δεν σταματά στους εμπειρογνώμονες, αλλά υπάρχει και η ανακριτική διαδικασία, που έχει τη δυνατότητα να αναδείξει επιπλέον ζητήματα. Η εικόνα με βάση το πόρισμα, από την άλλη, χαρακτηρίζεται πληρέστατη με βάση τα στοιχεία που κατάφεραν να συγκεντρώσουν οι εμπειρογνώμονες και που θα κατατεθούν στον Εφέτη.