«Ήρθε η ώρα να ξεριζώσουμε το ζιζάνιο της διχόνοιας»

Βαθιά διχασμένος εμφανίζεται για ακόμα μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις τρεις μήνες μετά από τη δεύτερη και μεγαλύτερη διάσπαση του κόμματος, με φόντο τη θύελλα αντιδράσεων που πυροδότησε το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη.

«Ήρθε ή ώρα να ξεριζώσουμε το ζιζάνιο της διχόνοιας», ανέφερε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καραμέρος, τονίζοντας πως το κόμμα θα πρέπει να είναι σοβαρό, αξιόπιστο και να σταματήσει την εσωστρέφεια.

«Νομίζω ότι καλό είναι να εκφράζεται η βάση, οι ψηφοφόροι και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που παρακολουθούν τις δημοκρατικές διαδικασίες, από την άλλη ανησυχούν για την πορεία του κόμματος. Πιστεύω όλοι μπορούν να κάνουν ένα βήμα στο πλάι για να προχωρήσουμε στο Συνέδριο και τις Ευρωεκλογές» είπε για το ερωτηματολόγιο.

«Θα μπορούσε να είναι πιο πλήρες το ερωτηματολόγιο, θα μπορούσε να υπάρξει ενημέρωση προηγουμένως στην Πολιτική Γραμματεία. Δεν είναι κακό να ρωτάς τα μέλη, το θέμα είναι τι θες να κάνεις με το ερωτηματολόγιο κι αν έχεις διαβουλευτεί με τα όργανα προηγουμένως» σημείωσε.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη για τις δομές του κόμματος είπε πως «ένα κόμμα, όταν διέρχεται μία κρίση και προέρχεται από μία εκλογική ήττα, έχει μία διαδικασία που προκύπτει ένας νέος πρόεδρος. Για παράδειγμα, δεν θα είχε προκύψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2016 στην ηγεσία της ΝΔ εάν λειτουργούσαν οι δομές σωστά».

«Τις δομές του κόμματος δεν τις διαλύουμε, τις βελτιώνουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε τη συνέντευξη