Στην αστυνομική επιχείρηση που έγινε στη Σάμο συνελήφθησαν 4 μέλη σπείρας, ηλικίας 19 έως 20 ετών, για εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και κατασκευή, κατοχή και εμπορία- διάθεση όπλων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε μετά από πολύμηνη έρευνα, οι κατηγορούμενοι αφού είχαν προμηθευτεί 3D εκτυπωτή, τον οποίο είχαν εγκαταστήσει στην οικία του ενός μέλους της οργάνωσης και έχοντας την απαραίτητη γνώση της συγκεκριμένης τεχνολογίας, προέβαιναν στην παραγωγή- εκτύπωση είτε αυτοτελών όπλων, είτε ουσιωδών ανταλλακτικών και μερών αυτών, ενώ παράλληλα είχαν προμηθευτεί 2 πιστόλια κρότου λάμψης, με σκοπό την μετατροπή αυτών σε ενεργά πυροβόλα όπλα και την επακόλουθη πώλησή τους σε ενδιαφερόμενους αγοραστές.

Μάλιστα, τα μέλη της συμμορίας, με τη χρήση του ανωτέρω εξοπλισμού, είχαν κατασκευάσει τρισδιάστατη εκτυπωμένη ημιαυτόματη καραμπίνα, η οποία αποτελεί νέα μορφή οπλισμού.

Επιπλέον, οι κατηγορούμενοι προμηθεύονταν από άγνωστα άτομα ποσότητες ναρκωτικών ουσιών- ακατέργαστης κάνναβης, μέρος της οποίας αποθήκευαν για προσωπική χρήση, ενώ την υπόλοιπη την διακινούσαν σε τρίτα άτομα που διέμεναν στη Σάμο.

όπλα - 3D εκτυπωτής - κινητά

όπλα - 3D εκτυπωτής - κινητά

όπλα - 3D εκτυπωτής - κινητά