«Δυστυχώς, τα πράγματα για το κόμμα μου πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο», μου έλεγε τις προάλλες ένα από τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που με παρακάλεσε να μην αποκαλύψω το όνομά του!

Τα πράγματα για το κόμμα που κυβέρνησε για πάνω από πέντε με έξι χρόνια, τονίζοντας πως θα έφερνε μια «νέα αλλαγή» καλύτερη από αυτήν που είχαν υποσχεθεί –και που ποτέ δεν ήρθε– το ΠΑΣΟΚ και ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου! Τα χρόνια των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πέρασαν και αντί η «πρώτη φορά Αριστερά» να δώσει έστω μια μικρή αύξηση, μας πήρε!

Έφερε τα μνημόνια, για την ακρίβεια, τα συνέχισε. Και μάλιστα τα έκανε πιο σκληρά και απάνθρωπα! Πέρασε ένα…δρεπανοφόρο νομοσχέδιο που έγινε γνωστό ως «ο νόμος Κατρούγκαλου». Ένας νόμος που για 90 χρόνια μόνο κόβει. Μας παίρνει και δεν δίνει. Και δεν φθάνει αυτό. Αν όχι όλοι, κοντά στα τρία εκατομμύρια συνταξιούχοι, όχι μόνο δεν θα δουν για τα επόμενα χρόνια της ζωής τους αύξηση, αλλά είμαστε και…χρεωμένοι! Βλέπετε, φρόντισε ο Κατρούγκαλος με τα ειδικά εκείνα κουτάκια του, τα γνωστά ως «προσωπική διαφορά», η οποία ίσως και να μην τελειώσει ποτέ, ή τουλάχιστον για τα επόμενα πέντε, δέκα και για πολλούς ενενήντα χρόνια να είναι κολλημένη πάνω μας όπως η…βδέλλα! Έτσι, η δήθεν αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκοψε από τους εργαζομένους ό,τι μπορούσε. Και από τους συνταξιούχους τη μισή σύνταξή μας, λες και μαζί είχαμε εργαστεί περισσότερα από 50 χρόνια! Έβαλε λοιπόν βαθιά το χέρι στις τσέπες μας! Βέβαια, όλα αυτά τα πλήρωσε με ισάριθμες ήττες σε δύο εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις, όπου υπέστη μεγάλη συντριβή.

Δυστυχώς οι συντριπτικές ήττες συνεχίζονται ακόμη, και μάλιστα δεν έχουν τελειωμό! Ύστερα από διαδικασίες,τον παραιτηθέντα Αλέξη Τσίπρα διαδέχθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος αμέσως, καθότι δεν ήθελε να χάσει χρόνο, μας σύστησε και τον σύζυγό του! Έτσι, πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ –μπορεί να μην το λένε, να μην το παραδέχονται– παραξενεύτηκαν. Είναι αλήθεια ότι έτσι ήρθαν για πολλούς τα πάνω κάτω. Δεν είναι λίγοι αυτοί που ακόμη και σήμερα το…φυσάνε και δεν κρυώνει! Μέρα με τη μέρα, η κατάσταση χειροτερεύει. Φτάσαμε στις αποχωρήσεις και στην ίδρυση της Νέας Αριστεράς. «Έχω εντολή να τα αλλάξω όλα!» λέει όπου σταθεί και όπου βρεθεί ο Κασσελάκης, που με 2 ευρώ πήρε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον έχει μετατρέψει σε ιδιοκτησία του! «Με ψήφισαν και με πιστεύουν 150.000 άνθρωποι…» υποστηρίζει και φωνάζει προς όλους: «Εγώ είμαι το κόμμα. Ο πρόεδρος και θα κάνετε ό,τι λέω».

Τα όργανα, οι «καμπάνες» της υπονόμευσης του ΣΥΡΙΖΑ είχαν αρχίσει να κτυπούν από την ώρα που ο Κασσελάκης σε κάθε λέξη του χρησιμοποιούσε το «εγώ». Ένα-ένα τα «βαριά» ονόματα του κόμματος άρχισαν όχι να κατεβαίνουν, αλλά να πηδούν από το τρένο! Το ίδιο έκανε και ο…πολλά βαρύς Κρητικός Πολάκης, ο οποίος στην αρχή ήταν έτοιμος να σκοτώσει αυτόν που τόλμαγε να πει κακό για τον «Στέφανό του»!  Εκείνο που γνωρίζω πολύ καλά, και μάλιστα από άνθρωπο του ίδιου του προέδρου Κασσελάκη, είναι το γεγονός πως και να χάσει στις ευρωεκλογές με διαφορά 20 μονάδων,δεν θα φύγει, δεν θα εγκαταλείψει την προεδρική καρέκλα.

Ναι, αυτό είναι παρακμή! Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως πολύ σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα γυρίσει στο πραγματικό ποσοστό του. Στο 3,5%!  Άλλοι, πάλι, νομίζουν πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει στο κόμμα το φιλί της ζωής, σε τούτη τη σχεδόν μη αναστρέψιμη κατάσταση.

Ίδωμεν!

 

Γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο