Τα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης της MRB για λογαριασμό του OPEN, παρουσιάστηκαν στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του καναλιού.

Τα 1.500 άτομα που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση διευκρίνισαν πως το μεγαλύτερο πρόβλημα, που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά, είναι η ακρίβεια με 53,5%.

Ακολουθούν η υγεία, το ύψος εισοδημάτων, η παιδεία, η εγκληματικότητα, η οικονομική ανάπτυξη της χώρας και τελευταία η ανεργία με 11,9%.

Αρκετοί ήταν αυτοί που δεν «είδαν με καλό μάτι» τις διεργασίες του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, καθώς το 50,3% κρίνει πως το κόμμα βγήκε πιο αποδυναμωμένο.

Αντίστοιχα, το 13,6% θεώρησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ισχυρότερος μετά το Συνέδριο, ενώ στους ψηφοφόρους του κόμματος, το 41,2% πιστεύει πως το κόμμα «έχασε», ενώ το 32% πιστεύει πως «κέρδισε».

Επιπροσθέτως, το 47,2% θεωρεί άστοχη την παρέμβαση Τσίπρα πριν το συνέδριο, ενώ το 30,8% την θεωρεί εύστοχη.

Στο 51,1% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί να κριθεί ο πρόεδρος μετά τις βουλευτικές εκλογές, ενώ το 40,9% ζητεί να κριθεί μετά τις ευρωεκλογές.

Επιπροσθέτως, το 53,7% δεν θέλει αλλαγή ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 15,8% θέλει αλλαγή ονόματος.

Τέλος, αίσθηση προκαλεί η πλειοψηφία των ψηφοφόρων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με το 53,3% να ζητά κεντροαριστερή πορεία και μόλις το 30,5%, στροφή προς τα αριστερά.