Ο σύντροφος της Ιφιγένειας Μήτσκα, η οποία υπήρξε ένα από τα θύματα της σύγκρουσης των αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, περιγράφει τον εφιάλτη της 28ης Φεβρουαρίου αναφέροντας: «Δεν πρόλαβα να καταλάβω τίποτα, ακούσαμε ένα μπαμ κι από εκεί και πέρα ακούγαμε τον κόσμο να ουρλιάζει».

Μιλώντας στο Mega, ο Φάνης Ξανθόπουλος, ανέφερε ακόμη: «Είχαμε πάει ένα τριήμερο στην Αθήνα και μέχρι εκείνη την στιγμή περνούσαμε πολύ όμορφα. Ήμασταν στο τρίτο βαγόνι. Μετά τη σύγκρουση ήμουν μέσα στο βαγόνι απλώς είχα πεταχτεί πιο μπροστά. Η Ιφιγένεια ήταν η μισή εντός και η μισή εκτός. Ήμασταν ακριβώς πάνω από τα βαγόνια που είχαν πάρει φωτιά και η Ιφιγένεια εκεί δίπλα».

«Δεν πρόλαβα να καταλάβω τίποτα, ακούσαμε ένα μπαμ κι από εκεί και πέρα ακούγαμε τον κόσμο να ουρλιάζει. Φωνάζαμε για βοήθεια και μετά από λίγη ώρα ήρθε ένα παιδί, ο Γιάννης, που είχε βρει τυχαία το κινητό μου, όπου βοήθησε και σηκώσαμε την Ιφιγένεια. Μετά κάλεσα τον πατέρα μου για να του πω τι συνέβη», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ο σύντροφος της Ιφιγένειας, μετά το τηλεφώνημα που είχε με τον πατέρα του, προσπάθησε να γυρίσει ξανά στο σημείο που ήταν η σύντροφός του, αλλά δεν του επετράπη καθώς ήταν και ο ίδιος τραυματισμένος.

Για το πώς είναι σήμερα απάντησε: «Ένα κομμάτι μου έχει μείνει εκεί. Ουσιαστικά, αποφεύγω να θυμάμαι, γιατί αλλιώς θα μείνω εκεί».