Διακόπηκε για τις 5 Απριλίου η εκδίκαση της υπόθεσης για την πρώτη αγωγή αποζημίωσης συγγενών θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη.

Η συγκεκριμένη αφορά στον Ιωάννη Καρυώτη, ελεγκτή της μοιραίας αμαξοστοιχίας Intercity 62, που μαζί με ακόμη 56 ανθρώπους βρήκε τραγικό θάνατο στην κοιλάδα των Τεμπών την 28η Φεβρουαρίου του 2023.

Οι συγγενείς του ελεγκτή που έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα

Τέσσερα συγγενικά του πρόσωπα στρέφονται κατά του ΟΣΕ και της εταιρείας Hellenic Train για την ηθική βλάβη που υπέστησαν, αλλά και για ψυχική οδύνη από τη βαριά απώλεια του δικού τους ανθρώπου και ζητούν αποζημίωση συνολικού ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ από τις δύο εταιρείες, δηλαδή από 250.000 ευρώ τον καθένα.

Στο δικόγραφο της αγωγής οι συγγενείς του ελεγκτή αναφέρονται στα συμπεράσματα των πραγματογνωμόνων, που αναφέρουν μεταξύ άλλων, ότι δεν λειτουργούσαν τα συστήματα ελέγχου κατάληψης πεδίων γραμμής και η φωτοσήμανσης που θα απέτρεπαν το συμβάν.

Οι τέσσερις συγγενείς που στρέφονται κατά των εταιρειών με την αγωγή τους, ήταν παρών σήμερα ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, προκειμένου να παρακολουθήσουν την εκδίκαση της αγωγής τους, εφόσον αυτή πραγματοποιηθεί.