Με κατοίκους του Μεγάλου Δερείου και της Σιδηρούς συναντήθηκε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε τους δύο οικισμούς με τον δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο, λόγω της νέας έκτακτης χρηματοδότησης ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ προς τον Δήμο για παρεμβάσεις αποκατάστασης στις υποδομές, αλλά και στα δίκτυα ύδρευσης που προκλήθηκαν από ακραία φαινόμενα.

Ο κ. Τριαντόπουλος συζήτησε διεξοδικά με τους κατοίκους θέματα που αφορούν την καθημερινότητά τους, αλλά και μελλοντικές χρηματοδοτήσεις για παρεμβάσεις και έργα που σχετίζονται με την βελτίωση των υποδομών από τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν στο παρελθόν την περιοχή του Δήμου Σουφλίου.

Σύμφωνα με τον κ. Καλακίκο «ο υφυπουργός από την πρώτη στιγμή των ακραίων φυσικών καταστροφών έχει εκφράσει το έντονο ενδιαφέρον του για την περιοχή μας, γεγονός που αποδεικνύεται από τις συνεχόμενες χρηματοδοτήσεις αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, αλλά ταυτόχρονα και από την διαρκή φυσική του παρουσία και διαμονή του στην περιοχή μας για την επίβλεψη και των συντονισμό των διαδικασιών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ