Πού αναμένονται ασθενείς βροχές και τι προβλέπεται για Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Με πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα ανατολικά και νότια, αλλά και με τοπικές ομίχλες ξεκινά η Παρασκευή 6 Νοεμβρίου. Το σκηνικό του καιρού θα περιλαμβάνει κατά διαστήματα νεφώσεις και λίγες ασθενείς βροχές, ενώ οι βόρειοι άνεμοι θα διατηρηθούν ενισχυμένοι στο Αιγαίο.
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo, οι νεφώσεις θα είναι γενικά περιορισμένες, αν και σε ορισμένες περιοχές θα πυκνώνουν πρόσκαιρα. Ασθενείς βροχές ενδέχεται να εκδηλωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά μέχρι τις πρωινές ώρες και αργότερα στη Νότια Πελοπόννησο, στα Κύθηρα και στη Δυτική Κρήτη.
Παράλληλα, η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά κατά τη διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωί, λόγω σχηματισμού ομίχλης.
Αττική: Συννεφιά, πιθανές ψιχάλες και έως 16 βαθμοί
Στην Αττική αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενών βροχοπτώσεων ή ψιχάλας σε ορισμένες περιοχές μέχρι το πρωί.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 με 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 έως 4 μποφόρ. Στα ανατολικά και νοτιοανατολικά τμήματα του νομού ενδέχεται να φτάσουν τοπικά τα 5 μποφόρ.
Θεσσαλονίκη: Πρωινή ομίχλη και χαμηλές θερμοκρασίες
Λίγες νεφώσεις προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη, με την ομίχλη να κάνει την εμφάνισή της κυρίως τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και μεταβλητών διευθύνσεων, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Πού θα σημειωθούν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες
Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει περισσότερο αισθητή στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας.
Στη Δυτική Μακεδονία ο υδράργυρος θα ξεκινήσει από τον 1 βαθμό Κελσίου και θα φτάσει τους 9 με 11 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη θα κυμανθεί από 2 έως 13 με 15 βαθμούς.
Στην Ήπειρο αναμένονται θερμοκρασίες από 5 έως 16 με 17 βαθμούς και στη Θεσσαλία από 5 έως 14 με 16 βαθμούς. Στην Πελοπόννησο ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 6 και 18 με 19 βαθμών, ενώ στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 8 έως 14 με 16 βαθμούς.
Στα Επτάνησα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 με 18 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου τους 14 με 15 βαθμούς, ενώ στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη οι μέγιστες τιμές θα αγγίξουν τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.
Βοριάδες έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο
Οι βόρειοι άνεμοι θα διατηρηθούν στο Αιγαίο, με ένταση 5 έως 6 μποφόρ. Αντίστοιχες εντάσεις αναμένονται τοπικά στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές της Κρήτης.
Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, με ένταση 3 έως 4 μποφόρ, ενώ στα παράκτια τμήματα θα επικρατήσουν ανατολικοί άνεμοι αντίστοιχης έντασης.
Συνολικά, η Παρασκευή θα κυλήσει με πιο φθινοπωρινές θερμοκρασίες, περιορισμένα φαινόμενα και τοπικές ομίχλες, κυρίως κατά τις πρώτες ώρες της ημέρας.

