Έντεκα λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου παραβιάστηκαν από κυβερνοεπίθεση που σημειώθηκε.

Το εν λόγω περιστατικό έγινε αντιληπτό στις 16 Φεβρουαρίου. «Μια έρευνα που ακολούθησε, με τη βοήθεια ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων κυβερνοασφάλειας, προσδιόρισε τη φύση της παραβίασης και λήφθηκαν μέτρα αποκατάστασης», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΔΝΤ.

Στην συνέχεια, εξηγείται ότι «η έρευνα διαπίστωσε ότι παραβιάστηκαν έντεκα (11) λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του ΔΝΤ. Οι επηρεαζόμενοι λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ασφαλίστηκαν εκ νέου. Δεν έχουμε καμία ένδειξη περαιτέρω παραβίασης πέραν αυτών των λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το παρόν. Η έρευνα για το περιστατικό αυτό συνεχίζεται».

Στην ανακοίνωσή του το ΔΝΤ προσθέτει ότι «λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη του την πρόληψη και την άμυνα κατά των περιστατικών στον κυβερνοχώρο και, όπως όλοι οι οργανισμοί, λειτουργεί με την παραδοχή ότι δυστυχώς θα συμβούν περιστατικά στον κυβερνοχώρο. Το ΔΝΤ διαθέτει ένα ισχυρό πρόγραμμα κυβερνοασφάλειας για να ανταποκρίνεται γρήγορα και αποτελεσματικά σε τέτοια περιστατικά».