Εκλογικό κέντρο  βομβαρδίστηκε από ουκρανικές δυνάμεις σε τμήμα της ουκρανικής επαρχίας της Χερσώνας, που ελέγχεται από την Ρωσία, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο έναν τοπικό εκλογικό αξιωματούχο, διορισμένο από την Μόσχα.

Παράλληλα, μια γυναίκα έβαλε φωτιά σε παραβάν σε ένα εκλογικό τμήμα στην Μόσχα, την πρώτη ημέρα διεξαγωγής των ρωσικών προεδρικών εκλογών, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο Ria Novosti. «Η εκλογική επιτροπή της Μόσχας είπε στο Ria Novosti ότι οι διαδικασίες (στο εκλογικό τμήμα) συνέχισαν κανονικά μετά το συμβάν».

Σήμερα είναι η πρώτη μέρα διεξαγωγής των ρωσικών προεδρικών εκλογών. Αυτές θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή και θα διεξαχθούν και στα κατεχόμενα από τη Ρωσία εδάφη της Ουκρανίας ή ακόμη της Υπερδνειστερίας, του φιλορωσικού αυτονομιστικού εδάφους της Μολδαβίας.

Εν τω μεταξύ, ρωσικό πυραυλικό πλήγμα είχε σήμερα ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 14 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 46 να τραυματιστούν στη Οδησσό, πόλη-λιμάνι στη νότια Ουκρανία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοινώθηκε από τον περιφερειακό κυβερνήτη Ολέχ Κιπέρ.

«Ρωσική πυραυλική επίθεση είχε αποτέλεσμα 14 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων κάτοικοι, ένα μέλος πληρώματος ασθενοφόρου και ένας διασώστης», δήλωσε ο ίδιος μέσω Telegram, προσθέτοντας ότι 46 ακόμα άνθρωποι είχαν τραυματιστεί, συμπεριλαμβανομένων επτά εργαζομένων σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.