Ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Τάκης Θεοδωρικάκος, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στον Καναδά, προσκεκλημένος των οργανώσεων της ελληνικής ομογένειας, ως εκπρόσωπος της Βουλής, ενόψει του εορτασμού της Εθνικής Επετείου.

Ο κ. Θεοδωρικάκος θα ενημερώσει αναλυτικά τους Έλληνες ομογενείς για τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής.

Στη διάρκεια της επίσκεψης του στον Καναδά, από το Σάββατο 16 Μαρτίου έως και την Τρίτη 26 Μαρτίου, ο κ. Θεοδωρικάκος θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με σημαντικούς παράγοντες της ομογένειας, καθώς και επτά ανοιχτές ομιλίες.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας είναι το Μόντρεαλ, όπου το Σάββατο 16 Μαρτίου, ο κ. Θεοδωρικάκος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στα Ελληνικά Σχολεία της Κοινότητας, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου και το βράδυ θα απευθύνει ομιλία στην τοπική Παλλακωνική Αδελφότητα Μόντρεαλ. Την Κυριακή 17 Μαρτίου θα παραστεί στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού, στη συνέχεια θα μιλήσει σε εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητας και το βράδυ και συμμετάσχει σε δείπνο με τοπικούς φορείς της πόλης του Μόντρεαλ.

Δεύτερη πόλη που θα επισκεφτεί είναι η Οττάβα, όπου τη Δευτέρα 18 Μαρτίου θα επισκεφτεί της Καναδική Βουλή, θα συναντηθεί με τον Γερουσιαστή και πρώην Πρόεδρο της Γερουσίας του Καναδά κ. Λεωνίδα Χρουσάκο και με τις συμπροέδρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Καναδά-Ελλάδος. Το βράδυ θα απευθύνει ανοιχτή ομιλία στην Ελληνική κοινότητα. Την Τρίτη θα παραστεί σε γεύμα στην Πρεσβευτική κατοικία του Πρέσβη της Ελλάδος στον Καναδά

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας του κ. Θεοδωριλακου είναι το Τορόντο, όπου την Τετάρτη θα επισκεφθεί το ημερήσιο σχολείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και τη Θεολογική Ακαδημία. Στο πλαίσιο αυτό, θα έχει συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Καναδά κ. Σωτήριο και στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Παμμακεδονική Ομοσπονδία Καναδά. Την Πέμπτη 21 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ελληνική Κοινότητα Αγίας Αικατερίνης- Οντάριο και ομιλία στην Ελληνική Κοινότητα. Την Παρασκευή θα βρίσκεται στο Δημαρχείο, όπου θα συναντηθεί με Βουλευτές και το απόγευμα θα επισκεφτεί τον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου Τορόντο.

Το Σάββατο 23 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί Συνέντευξη Τύπου της Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας Καναδά και το βράδυ θα συμμετάσχει στην επίσημη εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητας του Τορόντο. Την Κυριακή θα παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου ΝικολάουΤορόντο όπου και θα μιλήσει στους πιστούς.

Την ημέρα της Εθνικής Επετείου, θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ελληνικής κοινότητας, στο Τορόντο.