Η Βάκια Σταύρου θα παρουσιάζει ζωντανά το νέο της άλμπουμ “Vakia” στην υπέροχη αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Μαρία Κάλλας, την Τετάρτη 3 Απριλίου. Μαζί της θα βρίσκεται ο Σωκράτης Λεπτός στην κιθάρα για να παρουσιάσουν τα τραγούδια του δίσκου έτσι ακριβώς όπως ηχογραφήθηκαν. Η είσοδος είναι δωρεάν.

«Vakia : Μια φωνή κρυστάλλινη, εκλεπτυσμένη, καθόλα σαγηνευτική που αιχμαλωτίζει τον ακροατή κατευθείαν.» Βertrand Dicale, Radio France

Η Βάκια Σταύρου (VAKIA), η δημιουργός και ερμηνεύτρια του πορτογαλικού “Sozinha” που αγάπησε πολύ το ελληνικό κοινό και για χρόνια τώρα χαράζει τη δική του πετυχημένη πορεία στα ραδιόφωνα, εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα και φέρνει μαζί της το νέο της άλμπουμ με τίτλο “VAKIA ” που περιέχει νέα τραγούδια, δικά της αλλά και ορισμένες διασκευές που αγαπά πολύ.

Έντεκα τραγούδια που ηχογραφήθηκαν μέσα σε μια μέρα στο στούντιο, με μια φωνή και μια κλασική κιθάρα. Αυτή ήταν η βασική ιδέα και η επιθυμία της ίδια της Vakia που όπως είπε, θέλησε να μεταφέρει την αίσθηση του Live αποτυπωμένη σε ένα δίσκο. Γι’ αυτό και τα τραγούδια είναι όλα one single take και όχι φορτωμένα με επαναλήψεις και διορθώσεις.

Όπως σημειώνει η ίδια, «Θα ήθελα ο κόσμος που έρχεται στις συναυλίες μου και παίρνει αυτό τον δίσκο μαζί στο σπίτι του, να ακούει αυτό ακριβώς που άκουσε και στο live και όχι κάτι “πειραγμένο” και διαφορετικό. Να μπορεί να «μεταφέρει» όπου θέλει την εμπειρία του. Εκτός από τα νέα δικά μου τραγούδια (Δάκρυ Φυλακτό, Που δεν σε νοιάζει, Ange ou Diable κλπ.), διάλεξα επίσης και κάποιες αγαπημένες διασκευές που τραγουδούσα και στα live μου στο εξωτερικό. Ανάμεσά τους, λοιπόν, το συγκινητικό “In a Manner of Speaking”, το εξωτικό Cucurucucu” Paloma που ερμηνεύω με έναν εντελώς προσωπικό τρόπο και το “Esperanza” που είχε τραγουδήσει ο Charles Aznavour δίνοντας μια γεύση από γαλλικό chanson.»

Μια φωνή και μια κλασική κιθάρα που με αφοπλιστική αμεσότητα καθηλώνουν τον ακροατή.

Πληροφορίες:
Τετάρτη 3 Απριλίου 2024
Ώρα Έναρξης: 19.00
Μουσείο Μαρία Κάλλας
Αίθουσα Εκδηλώσεων ( τελευταίος όροφος) – Μητροπόλεως 44, Αθήνα
Είσοδος Ελεύθερη (περιορισμένος αριθμός θέσεων)
Διάρκεια εκδήλωσης: 60 λεπτά (θα ακολουθήσει κοκτέιλ)