«Σημασία στις ευρωεκλογές έχει το να μη βγάλει κανένας καραγκιόζηδες ή ψεκασμένους»

Μιλώντας στην ΕΡΤ η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη, ρωτήθηκε για την επίμαχη διαρροή e-mails ομογενών στην ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

«Είχε μια λαμπρή διαδρομή στο Ευρωκοινοβούλιο πρέπει να πω, γιατί μην την αδικήσουμε και σε όλα. Έκανε ένα πάρα πολύ μεγάλο λάθος, το οποίο δεν δικαιολογείται για ευρωβουλευτή. Ενδεχομένως για έναν βουλευτή Χανίων να μπορούσες να το δικαιολογήσεις -σκοπίμως χρησιμοποιώ τα Χανιά για να βάλω τον εαυτό μου μέσα- αλλά για έναν ευρωβουλευτή δεν δικαιολογείται και γι’ αυτό δεν είναι μέσα στις λίστες της Νέας Δημοκρατίας» είπε χαρακτηριστικά.

Για τις ευρωεκλογές, σημείωσε: «Η ουσία των ευρωεκλογών είναι ο αριθμός των βουλευτών που θα στείλουμε ως μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Το αν η Νέα Δημοκρατία θα πάρει 33, 34, 35% δεν τρέχει τίποτα επί της ουσίας της πολιτικής. Ο αριθμός των βουλευτών όμως είναι πάρα πολύ σημαντικός. Το να μη βγάλει κανένας καραγκιόζηδες ή ψεκασμένους, για να το πω σε απλά ελληνικά, και να τους στείλει και στην Ευρωβουλή, δε μας φτάνει το ελληνικό κοινοβούλιο. Θα είναι κάτι το οποίο θα βλάψει τα ελληνικά συμφέροντα».

Δείτε τη συνέντευξη