Με την κατάθεση του σεναριογράφου Κώστα Βαζάκα συνεχίστηκε η δίκη του κατηγορούμενου πρώην σκηνοθέτη της τηλεοπτικής σειράς «Σασμός» για βιασμό γυναίκας ηθοποιού το 2010.

Ο κ. Βαζακας, κατέθεσε ότι γνώρισε την κοπέλα το 2009-2010 από τον κατηγορούμενο, τον οποίο γνώριζε από το 2001. Όπως είπε, όταν τον πήρε τηλέφωνο ο κατηγορούμενος, του είπε ότι είχε βγει με την κοπέλα για φαγητό και πώς μετά πήγαν σε ένα πάρκινγκ και βρέθηκαν ερωτικά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.

Οι δύο διαφορετικές εκδοχές για το τι συνέβη
«Μου είπε ότι όταν πήγε να προχωρήσει την πράξη, εκείνη αντέδρασε, φώναζε κι εκείνος την έβαλε δίπλα του, προσπάθησε να την ηρεμήσει και την πήγε στο Ακρωτήρι. Μου είπε ότι πήγε κι αυτός μέσα και πως εκείνη δεν του μιλούσε κι εκείνος έφυγε. Εγώ της έστειλα ένα μήνυμα κι εκείνη μου είπε ότι τη βίασε. Εκεί πάγωσα. Τον πήρα τηλέφωνο και μου είπε ότι δεν υπάρχει βιασμός και πως σταμάτησε όταν του είπε. Και με ρώτησε αν θα πάει στην αστυνομία, αφού θεωρεί ότι τη βίασε. Εγώ την πήρα και μου είπε ότι δεν είναι καλά».

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, όταν η κοπέλα τού είπε ότι με αφορμή το metoo αποφάσισε να καταγγείλει τον σκηνοθέτη για βιασμό της είπε: «Πού θα πας τώρα; Μακάρι να το είχες κάνει τότε. Με τι στοιχεία θα πας;».

Το είπα γιατί πολλές φορές το θύμα πρέπει να αποδείξει την αθωότητά του. Εγώ δεν ήμουν μπροστά, ξέρω τι μου είπε ο ένας και τι μου είπε ο άλλος. Αυτός μου το περιέγραψε σαν μια κακή στιγμή σε ένα ζευγάρι. Θεώρησε ότι είχε πιει και γι’ αυτό αντέδρασε έτσι η κοπέλα. Όταν του είπα ότι έχει κάνει καταγγελία, δεν θυμόταν το περιστατικό».

Πώς αντέδρασε ο σκηνοθέτης όταν έμαθε για την καταγγελία
Εισαγγελέας: Όταν του είπατε ότι η κοπέλα λέει πως τη βίασε, ποια ήταν η αντίδρασή του;

Μάρτυρας: Με ρώτησε αν θα πάει στην αστυνομία και μου είπε πως αν θέλει να πάει, να της πω πως θα τη συνοδεύσει αυτός.

Εισαγγελέας: Είπατε κάτι κρίσιμο για στοιχεία. Τότε θα είχε στοιχεία για να υποστηρίξει την καταγγελία;

Μάρτυρας: Δεν ξέρω. Αν είχε πάει σε ιατροδικαστή ας πούμε, αν είχε γίνει κάτι, ίσως να το έβρισκαν. Τώρα δεν ξέρω…

Πρόεδρος: Θυμάστε τι σας είπε ακριβώς όταν του είπατε ότι η κοπέλα λέει ότι βιάστηκε;

Μάρτυρας: Έδειξε έκπληξη με την έννοια “τι είναι αυτά που λες;”. Μου είπε πως ήταν μεθυσμένη και πως αν θέλει να πάει στην αστυνομία, να πάνε μαζί. Το αρνιόταν. Μου έλεγε πως μόλις αντέδρασε εκείνη, αυτός σταμάτησε.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 5 Απριλίου.

πηγή: naftemporiki.gr