«Δεν υπάρχει καμία συμφωνία με την Ουκρανία για την αποστολή αμυντικού εξοπλισμού» διαβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα σχολιάζοντας την ανάρτηση που έκανε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σχετικά με την συνομιλία που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν από τις σημερινές συζητήσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Οι ίδιες πηγές διευκρίνισαν μάλιστα ότι «η συμφωνία, για την οποία μιλά ο Ουκρανός πρόεδρος στην ανάρτησή του, είναι η στρατηγική συμφωνία που καλούνται να συνομολογήσουν όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ για την ένταξη της Ουκρανίας» η οποία όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά «δεν είναι καν έτοιμη».

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία
«Χαίρομαι που βλέπω την Ουκρανία να σημειώνει σταθερή πρόοδο προς την ένταξη στην ΕΕ», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), μετά τη συζήτησή του με τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σήμερα στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο Χ, έγραψε:

«Μίλησα με τον Βολοντίμιρ Ζελένκσι πριν από τις σημερινές συζητήσεις της #EUCO για την Ουκρανία. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία. Η επίσκεψή μου στην Οδησσό με εντυπωσίασε ακόμη περισσότερο για την επείγουσα ανάγκη να εντείνουμε τη βοήθειά μας. Χαίρομαι που βλέπω την Ουκρανία να σημειώνει σταθερή πρόοδο προς την ένταξη στην ΕΕ».

Ζελένσκι: Μίλησα με τον Κυρ. Μητσοτάκη για την αμυντική συνεργασία μας
Για το περιεχόμενο της συνομιλίας, κατά τη διάρκεια επικοινωνίας με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέρθηκε σε ανάρτησή του νωρίτερα και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι.

Όπως σημειώνει «μίλησα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εφαρμογή των συμφωνιών μας που επιτεύχθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουκρανία, καθώς και για τη συνεχιζόμενη αμυντική μας συνεργασία, ιδιαίτερα όσον αφορά την ενίσχυση της αεράμυνας μας».

Επίσης, αναφέρεται στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Οδησσό: «Στις 6 Μαρτίου στην Οδησσό, ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης μπόρεσε να δει από πρώτο χέρι τη σημασία της αξιόπιστης προστασίας των ουρανών μας», καθώς και ότι «τον ενημέρωσα για το ρωσικό χτύπημα στο Κίεβο σήμερα το πρωί».

Και καταλήγει ότι «συμφωνήσαμε επίσης να επιταχύνουμε τις εργασίες για μια διμερή συμφωνία ασφάλειας με βάση τη Διακήρυξη στο Βίλνιους των G7.