Απίστευτο μακελειό στη Μόσχα. Τουλάχιστον 12 νεκροί και 35 τραυματίες, από πυροβολισμούς. Συγκεκριμένα, όπως γράφουν τα ρωσικά ΜΜΕ τρεις ένοπλοι άρχισαν να πυροβολούν στο συναυλιακό κέντρο.

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν και μετά ξέσπασε φωτιά απόψε σε συναυλιακό χώρο στα προάστια της Μόσχας, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων και κανάλια Telegram, ορισμένα από τα οποία αναφέρουν ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες.

Το περιστατικό, η ακριβής φύση του οποίου μένει να διευκρινιστεί, έλαβε χώρα στο Crocus City Hall, μια αίθουσα συναυλιών που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της ρωσικής πρωτεύουσας.

“Άγνωστοι άνοιξαν πυρ στο Crocus City Hall. Σε εξέλιξη είναι η απομάκρυνση των ανθρώπων από τον χώρο”, δήλωσαν οι υπηρεσίες εκτάκτων περιστατικών στο πρακτορείο TASS.

Τα πρακτορεία Tass και Ria Novosti κάνουν λόγο για “τραυματίες” έπειτα από “πυρά από αυτόματα όπλα”. Το Ria Novosti επικαλείται δημοσιογράφο του που βρίσκεται στο σημείο.

Συναγερμός έχει σημάνει στις ρωσικές Αρχές μετά από αναφορές για πυροβολισμούς και εκρήξεις στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall στο Κρασνογκόρσκ κοντά στη Μόσχα.

Όπως μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα αυτόπτες μάρτυρες, τρεις άνδρες άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα λίγο πριν ξεκινήσει μια συναυλία της ομάδας “Picnic” ενώ υπάρχουν αναφορές και για εκρήξεις. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δράστες φορούσαν ρούχα παραλλαγής.

Σύμφωνα με το Ria Novosti υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Συγκεκριμένα, τα ρωσικά μέσα κάνουν λόγω για τουλάχιστον 10 νεκρούς και πάνω από 30 τραυματίες.

Πάνω από 50 ασθενοφόρα βρίσκονται ήδη στο τόπο του μακελειού

Σύμφωνα με τα ρωσικά ενημερωτικά δίκτυα Ria Novosti και TASS, η διαδικασία εκκένωσης συνεχίζεται.

Εντός του κτιρίου ξέσπασε πυρκαγιά ύστερα από έκρηξη, με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να έχουν αποσταλεί στο σημείο.