Άσχημα είναι τα νέα για την Κέιτ Μίντλετον, καθώς η πριγκίπισσα της Ουαλίας ανακοίνωσε πως Πάσχει από καρκίνο.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας αποκάλυψε ότι έχει διαγνωστεί με καρκίνο και βρίσκεται στα πρώτα στάδια της χημειοθεραπείας.

Σε δήλωσή της που καταγράφηκε στο Ουίνδσορ από το BBC, η Κείτ είπε ότι η κατάστασή της ανακαλύφθηκε αφού υποβλήθηκε σε μεγάλη εγχείρηση στην κοιλιά τον Ιανουάριο.

Μετά από εβδομάδες εικασιών σχετικά με την υγεία της, δήλωσε ότι η ίδια και ο σύζυγός της, πρίγκιπας Ουίλιαμ, χρειάζονταν χρόνο για να εξηγήσουν την κατάσταση στα τρία παιδιά τους, τον Τζορτζ, 10 ετών, τη Σάρλοτ, 8 ετών, και τον Λούις, 5 ετών.

“Αυτό φυσικά ήταν ένα τεράστιο σοκ και ο Γουίλιαμ και εγώ κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το επεξεργαστούμε και να το διαχειριστούμε ιδιωτικά για το καλό της νεαρής μας οικογένειας”, είπε.

“Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτό πήρε χρόνο. Μου πήρε χρόνο να αναρρώσω από μια μεγάλη χειρουργική επέμβαση προκειμένου να ξεκινήσω τη θεραπεία μου. Αλλά, το πιο σημαντικό, μας πήρε χρόνο για να εξηγήσουμε τα πάντα στον Τζορτζ, τη Σαρλότ και τον Λούις με τρόπο που να είναι κατάλληλος γι’ αυτούς και για να τους καθησυχάσουμε ότι θα είμαι καλά”.

Η πρώτη της νοσηλεία
Η πριγκίπισσα της Ουαλίας είχε εισαχθεί στην κλινική του Λονδίνου στις 16 Ιανουαρίου για μια σημαντική εγχείρηση στην κοιλιά. Εκείνη την εποχή, το παλάτι αρνήθηκε να επιβεβαιώσει για ποιο λόγο νοσηλευόταν η Κέιτ, αλλά δήλωσε ότι η κατάσταση δεν ήταν καρκινική.

Η Κέιτ Μίντλετον δήλωσε ότι ο καρκίνος διαπιστώθηκε μόνο μετά την επέμβαση. Ο βασιλιάς υποβάλλεται επίσης σε θεραπεία για καρκίνο.

Στη δήλωσή της -η οποία καταγράφηκε την Τετάρτη και δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή, και η οποία ξεκίνησε με λόγια ευχαριστίας για όσους είχαν στείλει μηνύματα υποστήριξης- η Κέιτ είπε ότι αισθάνεται καλά και “γίνεται κάθε μέρα πιο δυνατή”. Είπε: “Η Κέιτ είναι πολύ ευτυχισμένη: “Ήταν ένα απίστευτα δύσκολο δίμηνο για ολόκληρη την οικογένειά μας, αλλά είχα μια φανταστική ιατρική ομάδα που με φρόντισε πολύ καλά, για την οποία είμαι τόσο ευγνώμων.

“Τον Ιανουάριο, υποβλήθηκα σε μεγάλη εγχείρηση στην κοιλιά στο Λονδίνο και τότε θεωρήθηκε ότι η κατάστασή μου δεν ήταν καρκινική. Η επέμβαση ήταν επιτυχής. Ωστόσο, οι εξετάσεις μετά την επέμβαση διαπίστωσαν ότι υπήρχε καρκίνος. Ως εκ τούτου, η ιατρική μου ομάδα μου συνέστησε να υποβληθώ σε προληπτική χημειοθεραπεία και τώρα βρίσκομαι στα πρώτα στάδια αυτής της θεραπείας”.

Η 42χρονη δήλωσε ότι μπόρεσε να καθησυχάσει τα παιδιά της ότι θα αναρρώσει από τη διάγνωσή της. “Όπως τους έχω πει- είμαι καλά και γίνομαι πιο δυνατή κάθε μέρα εστιάζοντας στα πράγματα που θα με βοηθήσουν να θεραπευτώ- στο μυαλό, το σώμα και το πνεύμα μου”, είπε. “Το να έχω τον Γουίλιαμ στο πλευρό μου αποτελεί επίσης μεγάλη πηγή παρηγοριάς και καθησυχασμού. Όπως και η αγάπη, η υποστήριξη και η καλοσύνη που μου έχουν δείξει τόσοι πολλοί από εσάς. Σημαίνει τόσα πολλά και για τους δυο μας”.

Το ζευγάρι έχει υπομείνει εβδομάδες φημών σχετικά με την κατάσταση της Κέιτ. Οι εικασίες τροφοδοτήθηκαν όταν η πρώτη επίσημη φωτογραφία της πριγκίπισσας της Ουαλίας που κυκλοφόρησε μετά την εγχείρηση στην κοιλιά της πριν από δύο μήνες ανακλήθηκε από μερικά από τα μεγαλύτερα πρακτορεία φωτογραφιών στον κόσμο, λόγω των ισχυρισμών ότι είχε παραποιηθεί.

Αμέσως μετά ζήτησε δημόσια συγγνώμη για τη “σύγχυση” και δήλωσε ότι ήταν υπεύθυνη για την ψηφιακή επεξεργασία της οικογενειακής φωτογραφίας για την Ημέρα της Μητέρας.

Η Κέιτ ζήτησε στη δήλωση που εξέδωσε την Παρασκευή να της δοθεί χρόνος και χώρος για να ολοκληρώσει τη θεραπεία της και δήλωσε ότι ανυπομονεί να επιστρέψει στα βασιλικά καθήκοντα.

Η ίδια δήλωσε: “Η Αικατερίνη είναι η πιο ευτυχισμένη γυναίκα που έχω γνωρίσει ποτέ: “Ελπίζουμε ότι θα καταλάβετε ότι, ως οικογένεια, χρειαζόμαστε τώρα λίγο χρόνο, χώρο και ιδιωτικότητα, ενώ ολοκληρώνω τη θεραπεία μου. Η δουλειά μου πάντα μου έδινε μια βαθιά αίσθηση χαράς και ανυπομονώ να επιστρέψω όταν θα είμαι σε θέση, αλλά προς το παρόν πρέπει να επικεντρωθώ στην πλήρη ανάρρωσή μου.

“Αυτή τη στιγμή, σκέφτομαι επίσης όλους εκείνους των οποίων οι ζωές έχουν επηρεαστεί από τον καρκίνο. Για όλους όσοι αντιμετωπίζουν αυτή την ασθένεια, σε οποιαδήποτε μορφή, σας παρακαλώ να μην χάνουν την πίστη ή την ελπίδα. Δεν είστε μόνοι σας”.

Το παλάτι δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τον τύπο του καρκίνου.

Τον Ιανουάριο είχε γίνει γνωστό ότι ο βασιλιάς είχε διαγνωστεί με καρκίνο σε ηλικία 75 ετών, αφού είχε υποβληθεί σε θεραπεία στην Κλινική του Λονδίνου για καλοήθη διόγκωση του προστάτη. Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δήλωσαν ότι ο βασιλιάς δεν πάσχει από καρκίνο του προστάτη, αλλά οι βοηθοί του δεν προσέφεραν περαιτέρω πληροφορίες.